Поділитись:

"Я категорично проти легалізації грального бізнесу", - Богомолець

П'ятниця, 29 січня 2016, 12:50
«Я категорично проти легалізації грального бізнесу», - Богомолець

Народний депутат від Блоку Петра Порошенка "Солідарність", Голова Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець виступила категорично проти легалізації грального бізнесу в Україні.

"Я категорично проти легалізації грального бізнесу. Підстав для цього моїх особистих дуже багато – це підстави людські, як жінки, як матері, це підстави професійні як лікаря, медика і підстави громадські, тому що я вважаю, що всі аргументи, які сьогодні надає влада аби пропихати цей закон – ці аргументи із розділу політики економічного прагматизму, коли влада понад усе найвищою цінністю ставить грошову одиницю", - цитує Богомолець УНН.

За її словами, ті, хто сповідують політику економічного прагматизму, тобто ініціюються легалізацію грального бізнесу заради грошей, нехтують здоров'ям нації.

"Цю політику економічного прагматизму сьогодні сповідує практично уся влада, тому що головні надходження у бюджет ідуть із статей – продаж нафтопродуктів, які забруднюють оточуюче середовище, а наступними ідуть – алкоголь, цигарки. І якщо ми ще сюди додамо гральний бізнес і це будуть головні наповнювачі українського бюджету – які у кого можуть бути взагалі запитання щодо здоров'я, щодо збільшення рівня наркозалежних, алкогольнозалежних, рівня суїцидів. Ви можете задати мені питання, а яке має це відношення до цих всіх хвороб – до інфарктів, інсультів? Абсолютно пряме, люди на сьогоднішній день дуже втратили свою духовність і свою спроможність встояти перед спокусами. Гральний бізнес – це спокуса. На фоні тотального зубожіння в країні, коли у людей немає за що жити – можливість за гривню отримати великий виграш буде спонукати людей, особливо молодих людей, які сьогодні безробітні, які не отримують стипендії – буде їх спонукати ставати на цей шлях. Цей шлях, гральний бізнес – від нього розвивається залежність. Людина, яка почала таким чином рухатись по життю – її надзвичайно складно від цього відірвати", - пояснила Богомолець.

Вона також зазначила, що в Україні треба розвивати освіту та культуру, а не легалізовувати гральний бізнес. Крім того, Богомолець наголосила, що буде голосувати проти легалізації грального бізнесу, навіть, якщо більшість буде "за".

"Якщо навіть буде прийнято рішення більшості голосувати за цей закон – я за нього голосувати не буду. Це те, що руйнує державність значно більше, ніж щойно проголосований закон про процес розгляду Конституції. І цей процес кипить у суспільстві, а на гральний бізнес усі закривають очі. Це спокуса і повільна смерть", - резюмувала народний депутат.

Надрукувати
мітки:
коментарів