Поділитись:

Частина студентів отримає гранти на навчання у вишах

Середа, 13 грудня 2023, 06:29
Частина студентів отримає гранти на навчання у вишах

В Україні планують компенсовувати вартість навчання у вишах частині студентів. Для цього держава запровадить гранти.

Про це пише 24 канал.

Така система має запрацювати вже з вересня 2024 року. Про це повідомив заступник міністра освіти і науки України Михайло Вінницький під час конференції.

В Україні запровадять систему державних грантів на навчання

Так, МОН ініціює систему державних грантів, завдяки яким компенсовуватимуть частину вартості навчання у вишах. Вона має запрацювати для бакалаврів. Винницький наголосив при цьому: це одна з наймасштабніших ініціатив МОН. Її скоро внесуть на розгляд ВРУ.

Гранти можна буде оформити через Дію. Скільки грошей отримає студент, залежатиме від того, як він складе НМТ. Цю суму студент і використає для оплати навчання за контрактом.

«Держава не має можливості збільшувати держзамовлення, оскільки сотні мільярдів ідуть на оборону. Говорити про те, що ми зможемо збільшити держбюджет на освіту, – нереалістично»,– зазначив заступник Лісового.

І додав: тому державні кошти, які скеровують на освіту, перерозподілять. Винницький переконаний, що така система заохочуватиме студентів вступати на популярні й затребувані спеціальності. Зокрема, на програмну інженерію та комп'ютерні науки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів