Поділитись:

Підготовка до мобілізації 14-річних дітей-сиріт в Луцьку: у ТЦК відреагували на ворожий фейк

Середа, 13 грудня 2023, 13:49
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

У російських та проросійських соціальних мережах поширюється фото підробленого наказу військового комісара Луцького об'єднаного міського ТЦК та СП про те, що нібито за його розпорядженням потрібно провести підготовку юнаків до військової служби та надати списки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 2007-2009 років народження.

Про це повідомляє Волинський обласний ТЦК та СП.

Перш за все, в обласному ТЦК та СП наголошують, що в Україні не існує ані військових комісаріатів, ані військових комісарів.

«Також повідомляємо, що Луцький ОМТЦК та СП та інші районні ТЦК та СП Волинської області такого документа не розробляли, бо він би суперечив законодавству України. Усі заходи, повʼязані з мобілізацією, проводяться в рамках закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію». Також згідно з Законом України «Про військовий обов’язок і військову службу», військову службу можуть проходити громадяни, які досягли 18-річного віку», – йдеться в повідомленні.

Підготовка до мобілізації 14-річних дітей-сиріт в Луцьку: у ТЦК відреагували на ворожий фейк 

У Волинському обласному ТЦК та СП зазначають, що такі фейки розповсюджуються, аби дискредитувати територіальні центри комплектування та соціальної підтримки та викликати невдоволення населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів