Поділитись:

Через «Ягодин» нарощують пропуск вантажівок в обидва боки

П'ятниця, 15 грудня 2023, 14:51
Через «Ягодин» нарощують пропуск вантажівок в обидва боки

Митний пост «Ягодин» повністю відновив роботу і продовжує нарощувати пропуск вантажів в обидва боки українсько-польського кордону.

Про це у п'ятницю, 15 грудня, повідомили на фейсбук-сторінці Волинської митниці.

Зазначають, що за попередню добу митники оформили 695 транспортних засобів з імпортом та 546 вантажів експорту.

Оскільки нині маршрут через «Ягодин» залишається єдиним розблокованим з Польщею та найкоротшим шляхом для міжнародної торгівлі з Європою, з обох сторін порубіжжя формуються черги. Станом на 15 грудня, на в'їзд до України перед Дорогуськом очікує 1700 вантажівок, в електронній черзі на виїзд зареєстровано понад 2200 авто масою понад 7,5 тонн.

«Волинська митниця дякує польським колегам, які надійно поруч і в режимі 24/7 опрацьовують цей безупинний конвеєр. Водночас особливо напередодні вихідних, вкотре звертаємось до митних брокерів, декларантів та перевізників!

ПОПЕРЕДНЯ МИТНА ДЕКЛАРАЦІЯ про намір ввезти товар в Україну є обов'язковим документом, без якого неможливо розпочати митні формальності. Затримки трафіку через її відсутність в інформаційній базі – неприпустимі. За ваш відстій у пункті пропуску дуже дорого платять ваші колеги, які очікують у черзі на в'їзд в Україну. Щиро сподіваємось на взаємне розуміння», – додали митники.

Нагадаємо: 14 грудня пропуск вантажівок з України до Словаччини у пункті пропуску «Ужгород» частково поновили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів