Поділитись:

На польському кордоні помер ще один український водій

Субота, 16 грудня 2023, 22:39
На польському кордоні помер ще один український водій

На польсько-українському кордоні на КПП «Краківець-Корчова» сьогодні 16 грудня помер водій машини, яка стояла в черзі через страйк польських перевізників.

Відповідну інформацію Суспільному підтвердив віцепрезидент Асоціації міжнародних автоперевізників Володимир Балін.

«Водія забрала швидка, дорогою до лікарні він помер. Поки мені не відомо, з якої він компанії», – зазначив Балін.

Це вже третій випадок смерті українського водія з початку блокування українсько-польських пунктів пропуску. 11 листопада стало відомо, що у Польщі на парковці неподалік пункту пропуску «Дорогуськ-Ягодин», очікуючи на перетин кордону помер 54-річний водій вантажівки з України.

23 листопада у Польщі на стоянці неподалік пункту пропуску «Корчова-Краківець», де відбувається страйк польських перевізників, помер ще один український водій.

Що відомо про страйк польських перевізників

6 листопада, близько 14:00 за українським часом, польські перевізники почали блокувати рух вантажівок у пунктах пропуску «Краківець-Корчова», «Ягодин-Дорогуськ» та «Рава-Руська-Хребене».

Учасник страйку Томаш Борковський розповів, що до блокади долучились представники транспортних компаній. Вони вимагають, аби повернули дозволи на комерційні перевезення для України.

Асоціація «Укравтопром» із посиланням на Міжнародну транспортну асоціацію України зазначила, що причина страйків – надмірна конкуренція після лібералізації міжнародних перевезень між Україною та країнами ЄС.

23 листопада до страйків на кордоні долучилися польські фермери, які протестують на пункті пропуску «Шегині-Медика».

В обід, 11 грудня польські перевізники припинили страйк на пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ». Митниця запрацювала у звичному режимі, пропуск вантажівок відновили в обидва боки. Того ж дня перед пунктом пропуску польська вантажівка знову заблокувала рух. Після попередження від польських правоохоронців фуру прибрали.

Організатор попереднього страйку подав нову заявку на повторну акцію протесту, яку хотів розпочати із 18 грудня. Міський голова Дорогуська Войцех Сава не погодив заявку польських перевізників на повторну блокаду руху вантажівок у міжнародному пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ».

Нагадаємо: польські перевізники знову готують заблокувати пункт пропуску «Ягодин – Дорогуськ».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
26 квітня 2024
25 квітня 2024
24 квітня 2024
22 квітня 2024
14:02
19 квітня 2024
18 квітня 2024