Поділитись:

У Луцьку за 4 мільйони євро модернізують найбільшу станцію водопідготовки (фото)

Середа, 20 грудня 2023, 11:18
У Луцьку за 4 мільйони євро модернізують найбільшу станцію водопідготовки (фото)

У Луцьку за 4 мільйони євро реконструюють найбільшу станцію водопідготовки, побудовану близько 45 років тому, й жодного разу з тієї пори не модернізовану.

Про це у середу, 20 грудня, повідомила у фейсбуці пресслужба КП «Луцькводоканал».

Дубнівська насосна станція водопідготовки забезпечує очищення, зберігання і подачу води для майже 150 тисяч людей у Луцькій громаді.

«Станція побудована приблизно в 1978 році і впродовж усього періоду експлуатації вона не зазнавала жодної капітальної реконструкції. Причина відсутності ремонтних робіт не стільки у відсутності фінансування, скільки у відсутності технічної можливості провести її глибинну реконструкцію без зупинки роботи. При цьому тривала зупинка станції неможлива – це може призвести до порушень із водопостачанням тисяч домогосподарств», – йдеться у дописі.

Зауважують, що питання реконструкції Дубнівської станції водопідготовки уже підіймалося двадцять років тому, у 2003 році, проте з низки причин проєкт не був реалізований.

«Упродовж років станція зазнавала усе більших ушкоджень, наразі її потужності фактично вичерпані. Стан об’єкту близький до критичного, про що свідчать і світлини окремих ділянок станції. Тому є необхідність в оперативних кроках для подовження її функціоналу, аби через кілька років лучани не відчули проблем із гарантованим водопостачанням», – зазначили у «Луцькводоканалі».

Тому у Луцьку розробили наймасштабніший проєкт за останні 30 років у сфері водопостачання – модернізацію Дубнівської станції водопідготовки. На світлинах нижче можна побачити не тільки нинішній стан об'єкта, але і його орієнтовний вигляд після проведених робіт.

У «Луцькводоканалі» запевняють, що капітальна реконструкція станції суттєво покращить якість очищення води, а також підвищить надійність водопостачання більшої частини Луцька. До того ж, капітальну реконструкцію планують провести без зупинки об'єкта на тривалий час, а отже водопостачання споживачів буде збережене і люди не зазнають відчутних незручностей

«Метою проєкту реконструкції станції водопідготовки є модернізація технічної системи, встановлення найсучасніших фільтрів, переобладнання насосних станцій, а також отримання параметрів очищеної води, що відповідають сучасним стандартам якості й безпеки. Інноваційна складова проєкту полягає у застосуванні сучасних технологій KREVOX та Culligan, вона дозволяє також досягнути більшої швидкості фільтрації, що веде до економії на габаритах приміщень і загальних витрат. Технологічні процеси водопідготовки після реконструкції перейдуть в автоматизований режим роботи й практично виключать вплив людського фактора на результат роботи системи. Виробництво, кероване мікрочипами, дасть можливість забезпечити найвищу якість питної води.

Технологія забезпечить також надійну в експлуатації систему управління роботою фільтрів, багатошарове і гнучке фільтраційне завантаження, відмінний антикорозійний захист фільтрів. У підсумку лучани отримають повністю оновлену систему станції водопідготовки, яка на роки забезпечуватиме мешканців громади надійним водопостачанням, чистою і високоякісною питною водою, відповідною найвищим вимогам контролю», – запевнили у «Луцькводоканалі».

Зазначають, що питання фінансування проєкту реконструкції Дубнівської станції водопідготовки підприємство підійшло таким чином, щоб воно жодним чином не вплинуло на сімейний бюджет лучан, а також і не торкалося коштів міського бюджету, які нині необхідні в першу чергу для підтримки ЗСУ. Модернізація передбачає залучення внутрішніх фінансів за програмою відновлення України на довготривалий період. Запозичення у сумі 4 мільйони євро буде погашатися після реалізації проєкту.

У Луцьку за 4 мільйони євро модернізують найбільшу станцію водопідготовки (фото)У Луцьку за 4 мільйони євро модернізують найбільшу станцію водопідготовки (фото)У Луцьку за 4 мільйони євро модернізують найбільшу станцію водопідготовки (фото)У Луцьку за 4 мільйони євро модернізують найбільшу станцію водопідготовки (фото)У Луцьку за 4 мільйони євро модернізують найбільшу станцію водопідготовки (фото)У Луцьку за 4 мільйони євро модернізують найбільшу станцію водопідготовки (фото)У Луцьку за 4 мільйони євро модернізують найбільшу станцію водопідготовки (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
10 квітня 2024
10:10
24 березня 2024
16 березня 2024
14 березня 2024
22 лютого 2024
12:51
14 лютого 2024
31 січня 2024
30 січня 2024
29 січня 2024