Поділитись:

ЄС профінансує сім волинських проєктів у галузі медицини: які саме

Середа, 20 грудня 2023, 18:42
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Волинь захистила сім поданих на фінансування Євросоюзом проєктів у галузі медицини.

Про це повідомляє Волинська обласна рада.

Відповідне рішення ухвалив Спільний моніторинговий комітет Програми Interreg NEXT Польща-Україна 2020-2027, третє засідання якого відбулося у Варшаві.

Теперішній раунд відбору заявок, поданих на перший конкурс пропозицій у рамках великої програми транскордонного співробітництва, покликаної покращити якість життя мешканців східних воєводств Польщі та західних областей України, був присвячений напрямку «Здоров’я». Загальна сума передбаченого грантового фінансування цього сету становить майже 40 млн євро. Він націлений на забезпечення рівного доступу до медичної допомоги, зміцненню стійкості системи охорони здоров’я, включаючи первинну допомогу та сприяння переходу від інституційної до сімейної медицини та догляд на рівні громади.

На відкритому конкурсі загалом було зареєстровано 115 заявок, 20 проєктів комітет погодив для отримання гранту, серед них і 7, поданих від Волині.

Йдеться про три проєкти, які реалізовуватиме Волинська обласна клінічна лікарня:

  • це створення центру нейрохірургії, який стане третім регіональним в Україні;
  • посилення технологічної компоненти у розвитку урології
  • медично-науковий проєкт з офтальмології.

А також гранти з розвитку реабілітаційних послуг – Володимирське медичне територіальне об’єднання, покращення допомоги людям з інфарктами та інсультами у Луцькій громаді, створення транскордонної телемедичної діагностичної та терапевтичної платформи для лікарів і пацієнтів та націлений на профілактику і зміцнення здоров’я мешканців Луцького району.

Сукупна вартість «волинського портфеля» проєктів перевищує 6,5 млн євро, їх упродовж 2 років область впроваджуватиме у партнерстві з Люблінським, Підкарпатським, Підляським і Мазовецьким воєводствами.

ЄС профінансує сім волинських проєктів у галузі медицини: які саме 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
22 квітня 2024
11 квітня 2024
07 квітня 2024
28 березня 2024
20 березня 2024
13 березня 2024
21 лютого 2024
14 лютого 2024
13 лютого 2024