Поділитись:

У Ковелі священник погрожував дівчинці зброєю через зірвані ягоди

Четвер, 21 грудня 2023, 12:06
У Ковелі священник погрожував дівчинці зброєю через зірвані ягоди

Ковельський суд виніс вирок священнику, який зв’язав малолітню дівчину і погрожував їй зброєю.

Про це інформує Zaxid.net.

Свій вчинок Анатолій Лукащук пояснив тим, що школярка рвала черешні з території храму, а його це розізлило. Однак, у суді він заявив про розкаяння, а також про відшкодування батькам дитини збитків. Суд взяв це до уваги та призначив йому рік іспитового терміну.

Як йдеться у вироку Ковельського міськрайонного суду, інцидент стався ввечері 8 червня. Священник Анатолій Лукащук, перебуваючи на території храму Святої Анни римо-католицької церкви, що на вулиці Вербицького 1-а, помітив дівчину, яка рвала черешні з дерева на території храму. Точний вік школярки не вказаний, але відомо, що їй ще не виповнилося 14 років.

Священник схопив дівчину за руки і її потягнув до гаража. Там обмотав скотчем – в тому числі замотав обличчя, через що їй було важко дихати. Далі він прив’язав дівчину до металевої труби й почав погрожувати їй фізичною розправою, продемонструвавши гвинтівку. Так він тримав її близько 15 хвилин, після чого зняв скотч і дозволив піти.

На судовому засіданні, яке відбулося 18 грудня, священник повністю визнав провину.

«Пояснює свої дії надмірною і погано контрольованою злістю щодо вчинку потерпілої, бажанням її налякати й провчити. Засуджує свій вчинок і намагається загладити його наслідки. Відшкодував шкоду потерпілій, перепросив перед її батьками», – наводять у вироку пояснення священника.

Суддя Сергій Панасюк визнав чоловіка винним у порушенні ч. 2 ст. 146 ККУ (незаконне позбавлення волі малолітнього). При призначенні покарання він взяв до уваги, що священник «має бездоганну характеристику та позитивний соціальний статус, спрямований на допомогу ближньому».

«Негативна подія, яка сталася в житті обвинуваченого, має здебільшого ситуативний характер, ця подія є виключенням, а не правилом. Обвинувачений через особливості свого стану і нервове виснаження не знайшов у цьому випадку вірної реакції на дії потерпілої, яка б базувалася на нормах закону і моралі. Його реакція далеко вийшла за межі адекватності. Однак, слід зазначити, що обвинувачений очевидно засуджує в собі цей вихід за межі адекватності й робить все для того, щоб виправити ситуацію», – зазначив суддя.

Анатолію Лукащуку призначили лише рік іспитового терміну. Також він повинен заплатити 6,9 тис. грн за проведені експертизи.

Зауважимо, що вирок поки не набрав законної сили, сторони можуть подати апеляції.

Нагадаємо: наступного року ми будемо святкувати Водохреще в інший день, ніж зазвичай. А все через перехід ПЦУ та УГКЦ на новоюліанський календар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
25 квітня 2024
24 квітня 2024
17:09
23 квітня 2024
22 квітня 2024
21 квітня 2024
19 квітня 2024