Поділитись:

Геть «мутні» тендери: в центрі Луцька – акція (відео)

Субота, 23 грудня 2023, 22:16
Геть «мутні» тендери: в центрі Луцька – акція (відео)

Лучани в суботу, 23 грудня, вкотре вийшли на акцію на Театральній площі. Містяни та громадські активісти підсумували роботу, яку жителі Луцька виконали за ці кілька місяців. Висуваючи вимоги до міської влади та керманича Луцька Ігоря Поліщука, щоб чимбільше коштів витрачали на ЗСУ, а не на бруківку та ремонт доріг.

Про це розповідає телеканал «Конкурент TV»

Разом із тим, люди зазначають, що зараз можна бачити, як міська влада продовжує оголошувати незрозумілі тендери. Наприклад, на ремонт «розумних зупинок» на проспекті Волі.

«Ми от висловили ще одну місцеву ініціативу, яка буде знов подавати проєкт рішення в сесійну залу міської ради, і теоретично буде створена комісія, яка буде сформована з депутатів, активістів, журналістів-розслідувачів. Вона буде раз чи два рази на місяць збиратися і переглядати тендерні плани міської ради на час воєнного стану. Як тільки воєнний стан закінчується ця комісія відразу припиняє свою діяльність. Але на час воєнного стану принаймні, щоб дивитися та перевіряти ці тендери, чи вони дійсно нагальні. Поки відбуваються бойові дії», – наголосив громадський активіст Анатолій Котлюк

Лучани обурені витратами мільйонів на зупинки, адже ці кошти можна було витратити на ЗСУ. До того ж міська влада не поспішає допомагати військовим, кажуть активісти. Аби такі тендери не оголошували, активісти провели громадські збори на Театральній площі з ініціативою, аби створити комісію, яка буде контролювати такі тендери.

Відомо, що на крайній сесії Луцької міської ради 20 грудня вдалося закласти 306 мільйонів на підтримку ЗСУ, але це не ті обіцяні мером 500 мільйонів. Разом з тим міський голова запропонував передбачити у програмі підтримки військових частин 1,5 мільярда, проте це лише наміри – наголошує депутатка Луцької міської ради від фракції Громадянський рух «Свідомі» Алла Надточій.

«На сьогодні зібралися, щоб людей проінформувати, що ж добилися, щоб ще підбити підсумки. Адже цих зібрань було дуже багато. Щоб люди знали, до чого все-таки дійшло, щоб дійсно зрозуміли в цифрах, які сьогодні є кошти для виділення для ЗСУ – це 306, 1 мільйонів гривень. Будемо чекати надалі коштів, які будемо бачити по залишках в січні, щоб люди знали, що ця сума буде більше. Однак знати її будемо тільки в січні. І ще раз, ця маніпуляція, що це програма, яку прийняли на 1,5 мільярда – це не виділені кошти, це просто наміри. На що вони будуть виділені надалі – ми ще навіть по пунктах програми не бачимо як депутати, на що вони розписали. То що це було слово сказано, і так було проголосовано», – сказала Алла Надточій.

Люди кажуть, що зупинятися не збираються, адже розпочату справу необхідно довести до кінця. Зокрема, аби Луцька влада витратила понад 500 мільйонів на ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024