Поділитись:

Microsoft купила гарбузову ферму за 76 мільйонів доларів

Четвер, 28 грудня 2023, 04:19
Microsoft купила гарбузову ферму за 76 мільйонів доларів

Microsoft заплатила 76 мільйонів доларів за гарбузову ферму у Маунт-Плезанті, штат Вісконсин, США, але вирощувати овочі на ній вона точно не збирається.

Для чого ж компанії потрібні 407 акрів нової землі, – пише 24 канал.

Ділянка досі належала родині на прізвище Кройзігер. Раніше місцева влада пропонувала їм близько третини цієї суми у 2017 році в рамках угоди з технологічною групою Foxconn (фабрики, які серед іншого збирають iPhone для компанії Apple). Сім'я тоді відмовилася, вирішивши дочекатися кращої пропозиції.

Виплата Microsoft значно перевищує поточну вартість. Земля сім'ї Кройзігер спочатку була оцінена всього у 174 200 доларів у 2023 році, але потім ціна зросла до 598 400 доларів після поліпшень, розповів сільський оцінювач Маунт-Плезант Ден Макх'ю. Тут розташована гарбузова ферма "Земля гігантів" і кукурудзяний лабіринт площею дев'ять акрів. По сусідству розташований ще 641 акр землі, яку Microsoft придбала ще раніше у Маунт-Плезант на загальну суму 99,7 мільйона доларів США.

На куплених раніше ділянках будівництво розпочалось у вересні, як повідомило Публічне радіо Вісконсина. Місцеві чиновники також заявили, що компанія планує інвестувати 4,2 мільйона доларів у відновлення 1,5 милі річки Лампарек-Крік, 100 000 доларів у відновлення водних ресурсів по всьому округу і 200 000 доларів на підтримку освітніх зусиль у галузі науки, технологій, інженерії та математики.

Загалом, продаж називають «щасливим кінцем для села після кількох років плутанини і змішаних сигналів від Foxconn». Минуло два роки відтоді, як Foxconn різко скоротила свої обіцяні інвестиції в Маунт-Плезант у розмірі 10 мільярдів доларів, які передбачали будівництво надсучасного виробничого заводу.

Газета Milwaukee Business Journal повідомила, що Microsoft планує спочатку найняти 200 працівників у своєму дата-центрі в Маунт-Плезанті, а згодом може додати ще понад 460 робочих місць. Але це все одно буде лише мала частина від 13 000 робочих місць, які обіцяла створити Foxconn.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів