Поділитись:

Прокуратура перевірила луцьких патрульних

Вівторок, 21 березня 2017, 12:55
Прокуратура перевірила луцьких патрульних

Прокуратура Волині перевірила стан законності при адміністративному затриманні та доставленні правопорушників працівниками Управління патрульної поліції в місті Луцьку.

Упродовж 2016 і січня-лютого 2017 років патрульними здійснено 825 та 143 адміністративних затримань громадян у зв'язку з вчиненням адміністративних правопорушень, – повідомляє прес-служба прокуратури Волині.

Не в усіх випадках затримання громадян відбувалося у відповідності до вимог чинного законодавства.

Так, у ході перевірки виявлено 31 факт здійснення адміністративних затримань з метою складення протоколу про адміністративне правопорушення у випадках, коли органам поліції не надано права застосовувати такий захід забезпечення адмінпроваджень, як адміністративне затримання.

Виявлено 22 факти безпідставного застосування працівниками УПП в Луцьку спецзасобів (кайданок).

Не завжди працівниками патрульної поліції у випадках адміністративних затримань громадян повідомлявся Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в області. Із 735 затримань до Центру надішли повідомлення лише щодо 582, тобто про 153 випадки адмінзатримань Регіональний центр не інформувався.

Задля усунення виявлених порушень та притягнення винних у них осіб до відповідальності Луцькою місцевою прокуратурою начальнику Управління патрульної поліції у місті Луцьку внесено 2 вказівки, які перебувають на розгляді.

Загалом же з питань правомірності адміністративного затримання і доставлення правопорушників працівниками органів поліції області протягом 2016 – двох місяців 2017 року органами прокуратури Волині розпочато 4 кримінальні провадження, внесено 36 вказівок (24 – у минулому та 12 – у поточному роках), за результатами розгляду 31 з яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто 18 посадових осіб (10 – у минулому та 8 – у поточному роках), а інші 5 вказівок перебувають на розгляді.

Надрукувати
мітки:
коментарів
09:09
19 квітня 2024
18 квітня 2024