Поділитись:

8 помилок, які можуть зруйнувати відпустку в 2024 році

Вівторок, 02 січня 2024, 05:33
8 помилок, які можуть зруйнувати відпустку в 2024 році

2024 рік тільки-но розпочався, проте чимало людей уже пранують свої відпусти у цьому році.

Тревел-експерт Джулія Брукс у своїй колонці для The Times перерахувала вісім порад, які допоможуть туристам уникнути розчарувань в подорожі в 2024 році, – передає Уніан.

1. Не ведіться на лайфхаки про дешеві авіаквитки.

Існує давній міф про те, що авіакомпанії завищують ціни, якщо ви занадто часто шукаєте один і той же рейс, тому вам потрібно використовувати браузер в "режимі інкогніто". Другий міф говорить про те, що найдешевший день для бронювання – вівторок. Насправді ж ціни на авіаквитки надзвичайно мінливі, й попит є лише одним з факторів, що впливають на ціну, яку ви бачите. Краще підпишіться на безкоштовні оповіщення про ціни в системах з пошуку авіаквитків. Аналогічні функції пропонуються і в додатках деяких авіакомпаній.

2. Уникайте шахраїв.

Те, що виглядає занадто добре, щоб бути правдою, часто є справою шахраїв. Щоб не стати їхными жертвами, вивчіть відгуки в Інтернеті, перш ніж передавати свої дані онлайн-агентству, про яке ви ніколи не чули – кілька хвилин належної перевірки можуть заощадити тисячі. Крім того, завжди перевіряйте URL-адреси веб-сайтів, перш ніж вводити особисту інформацію, щоб переконатися, що ви перебуваєте на офіційному веб-сайті компанії, а не на фейковій сторінці шахраїв.

3. Знайдіть альтернативу популярним напрямкам.

Минулого літа ціни на готелі в багатьох гарячих точках Європи були до жаху високими, і навряд чи це зміниться цього року. Тому варто спробувати розглянути альтернативні варіанти, помінявши такі популярні міста, як Барселона, Лісабон або Венеція на менш розкручені Валенсію, Палермо або Трієст. В такому випадку ваш відпочинок обійдеться дешевше, при цьому ви вбережете себе від натовпів туристів.

4. Уникайте черг за допомогою fast-track.

У сезон відпусток черг в аеропортах не уникнути. Якщо у вас немає можливості приїжджати в аеропорт достатньо заздалегідь і ви боїтеся пропустити свій рейс, варто розглянути варіант покупки послуги прискореного проходження реєстрації.

5. Не вибирайте найдешевший варіант оренди автомобіля.

Бронювання автомобіля напрокат – це мінне поле, але є способи зменшити ризик. Орендуйте авто тільки у перевірених служб з хорошими відгуками, причому робіть це якомога заздалегідь. Також буде розумним заздалегідь придбати страховку, щоб уникнути нав'язливих пропозицій на стійці реєстрації. Крім того, варто бути уважним з обумовленим часом видачі авто. 

6. Не користуйтеся послугами онлайн-туристичних агентств – завжди бронюйте напряму.

Використання одного з гігантських онлайн-турагентств для бронювання поїздки може здатися найкращим способом отримати вигідну пропозицію, але краще завжди перевіряти ціни безпосередньо на веб-сайтах авіакомпаній або готелів, перш ніж робити покупку. Онлайн-турагенції додають комісію за обслуговування та додаткові послуги, які підвищують кінцеву вартість.

7. Не бронюйте відпустку без страховки.

У сучасних реаліях краще мати страховку, яка покриває не тільки витрати, пов'язані зі здоров'ям або іншими неприємностями безпосередньо в поїздці, але і захищає вас в разі скасування подорожі.

8. Не переплачуйте за багаж.

Якщо ви не можете подорожувати з мінімум багажу, не думайте, що найкращим рішенням буде додати вартість багажу до дешевого тарифу. Деякі базові тарифи підходять тільки тим, хто бере з собою лише невеликий рюкзак, який поміститься під сидінням, а щоб додати до них додатковий багаж, доведеться заплатити непомірно високу ціну. Натомість шукайте варіанти квитків із багажем, який уже включений у вартість. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів