Поділитись:

На Устилузі водіям «заважає» ТЦК: далекобійники погрожують перекрити кордон (фото)

Четвер, 04 січня 2024, 13:13
Фото – ілюстративне
Фото – ілюстративне

На пункті пропуску «Устилуг-Зосин» – велика черга з вантажівок. Далекобійники нарікають на те, що працівники територіального центру комплектування затягують перетин кордону.

Про це журналістам сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» розповів керманич Віталій Бурдикін, який безпосередньо стоїть у черзі на кордоні.

«На кордон приїхали ТЦК і наші грузовики тримають по 5-6 годин. На пункт пропуску заїжджає 3-4 машини, водії проходять паспортний контроль, а потім їм кажуть, щоб ішли у вагончик на співбесіду з ТЦК. Там їх ще тримають по 3-4 години. Когось повертають назад, а хтось отримує повістку. Факт такий, що черга, яка на кордоні, вона підсувається на 10-12 годин назад і уся «колейка» стоїть», – розповідає Віталій.

Вантажівки очікують на перетин кордонуВантажівки очікують на перетин кордону

За словами водія, затримку на кордоні їм пояснюють тим, що проводиться ретельна перевірка документів. Й, на думку далекобійника, працівники ТЦК взагалі не мають права там перебувати. Віталій каже, що не проти, аби вони перевіряли документи чи вручали повісти, але вважає, що на кордоні цього робити не варто, бо ж тоді утворюється довжелезна черга.

«Писали у прикордонну службу, а відповідь – прикордонники проводять перевірки. Зазвичай одна машина вантажна проходить кордон за 30 хвилин, а нас тримають по 12 годин. Я четвертого січня маю переходити кордон, а переді мною ще 20 машин, навряд я переїду. У мене черга вже пересунулась на п'яте січня. Вони за добу лише 5-6 машин пропускають. Чого ті ТЦК приїхали сюди видавати повістки? У мене до цього питань нема, хай видають, але хай не порушують логістику на кордоні. Ми возимо пальне та газ і мусимо днями тут стояти. Хай роздають повістки, я не проти, але чого вони на кордоні тут стоять і блокують нормальну роботу?» – бідкається чоловік.

Така ситуація з затримкою перетину кордону обурила водіїв і вони погрожують повністю перекрити рух через Устилуг. Окрім того, за даними ресурсу «єЧерга», орієнтовний час очікування перетину кордону – 8 днів та 12 годин, а кількість авто в черзі – 2048 (дані актуальні станом на 04.12.2023 рік, 11:00).

Скриншот з додатка «єЧерга»Скриншот з додатка «єЧерга»

Наші журналісти звернулися за коментарем до Державної прикордонної служби, де нам розповіли, що представники ТЦК дійсно є на кордоні й триває посилена перевірка водіїв. Прикордонники також зауважили, що поки пункт пропуску «Устилуг-Зосин» працює й ніхто його не перекривав.

«Проводиться поглиблена та ретельна перевірка. Під час виконання цих завдань, ми можемо співпрацювати з дотичними органами, у тому числі й з ТЦК. Їхні представники не беруть участі в безпосередньо прикордонному контролі, але вони допомагають нам встановлювати усі обставини й уточнювати інформацію, що стосується військовозобов'язаних. Якщо у нас виникають сумніви щодо військово-облікових документів, в частині їх підробки», – розповіла прессекретарка ДПСУ Маргарита Вершиніна.

Маргарита ВершинінаМаргарита Вершиніна

Вона зауважила, що було багато випадків, коли прикордонники виявляли ознаки підробки документів. Тому через це вони тісно співпрацюють з ТЦК. Працівники територіального центру комплектування, за словами Маргарити, допомагають в перевірці та уточненні обставин по таких паперах, коли особи їх пред'являють при перетині кордону.

Якщо прикордонники виявляють ознаки підробки, то інформують представників ТЦК й таку особу через кордон не пропускають, і нею вже опікуються люди з «військкомату».

Нагадаємо: 22-річний волинянин налагодив канал схему незаконного переправлення військовозобов’язаних осіб через держкордон України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів