Поділитись:

У Фінляндії зареєстрували рекордно низьку для цього століття температуру

Неділя, 07 січня 2024, 01:24
У Фінляндії зареєстрували рекордно низьку для цього століття температуру

У пʼятницю, 5 січня, у фінській Лапландії зареєстрували рекордно низьку для цього століття температуру — 44,3 градуса морозу за Цельсієм.

Про це пише фінське видання Yle, – передає Суспільне. 

Фінський метеологічний інститут зазначив у четвер, що температура нижче -42C була зареєстрована лише три рази в цьому столітті.

«Ми офіційно подолали позначку -40 градусів у середу незадовго до півночі», – сказала метеоролог Ніна Карусто. Вона попередила, що у вихідні морози можуть бути ще міцнішими.

Через аномальний холод у країні рекордно споживали електроенергію. Оператор електромережі Fingrid закликав мешканців Фінляндії спробувати зменшити споживання електроенергії, особливо вранці та вдень, щоб уникнути перевантаження електромережі.

Національний фінський мовник Yle повідомляв, що попередній рекорд – мінус 41,7°C – зафіксували о шостій ранку 4 січня в тому самому місті. Синоптики прогнозують, що антициклон, який приніс стійкі морози, триватиме щонайменше до наступного понеділка, 8 січня.

У Yle також писали, що 4 січня Фінляндія, ймовірно, встановить національний рекорд споживання електроенергії через сильні морози.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів