Поділитись:

На заході України німці будують ремонтний центр для бронетехніки

Вівторок, 09 січня 2024, 15:09
На заході України німці будують ремонтний центр для бронетехніки

Німецька оборонна компанія Flensburger Fahrzeugbau GmbH будує на заході України ремонтний центр для відновлення низки зразків німецького озброєння та військової техніки, що є на озброєння Сил оборони України.

Про це у соцмережі X написав член комітету з питань оборони Німеччини, депутат Бундестагу Маркус Фабер, інформує «Українська правда».

«На заході України компанія FFG – Flensburger Fahrzeugbaugesellschaft будує ремонтний центр для бронетехніки, яка потребує ремонту, зокрема тієї, яку вона поставила.

Для України це означає величезне підвищення ефективності, оскільки відпаде необхідність у дорогому і тривалому транспортуванні за кордон, і Збройні сили зможуть навчати своїх механіків безпосередньо на місці», – йдеться у дописі.

Німецький депутат також відзначив, що візит на місце показав, що «гроші німецьких платників податків використовуються з користю» і військова допомога Німеччини підтримується.

Фабер не розкриває весь список озброєння, яке буде проходити ремонт у центрі, але як приклад називає танки Leopard 1A5, які вже експлуатують наші військові.

На заході України німці будують ремонтний центр для бронетехніки

Defense Express припускає, що може йтися про весь перелік озброєння, компетенції з ремонту якого має FFG, зокрема інженерні машини Wisent 1, 2A1 Dachs та пускові установки системи ППО IRIS-T.

Зазначається, на зберіганні у FFG перебувало 99 танків Leopard 1A5DK, які зрештою мають потрапити на озброєння ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів