Поділитись:

Тютюнову компанію "Мегаполіс-Україна" лобіює Ложкін, - ЗМІ

П'ятниця, 29 січня 2016, 17:11
Тютюнову компанію

Інтереси компанії ТОВ ТК "Мегаполіс-Україна", яка є монополістом на тютюновому ринку України, за свідченнями українських ЗМІ, представляє голова Адміністрації президента Борис Ложкін.

Згідно з матеріалами розслідування Української правди, проти Ложкіна та "Мегаполісу" ще з минулого року було розпочато інформаційну кампанію, мета якої – зруйнувати монополію компанії на ринку тютюнових виробів.

"Два незалежних джерела – топ-менеджер тютюнової компанії та співрозмовник в АП розповідають, що нинішню боротьбу проти "Мегаполісу" розпочав колишній заступник міністра економіки України Олександр Сухомлин", - йдеться у матеріалі.

При цьому, три незалежні один від одного співрозмовники на ринку – високопосадовець АП, топ-менеджер тютюнової компанії та один із членів уряду – стверджують, що інтереси "Мегаполісу" в Україні представляє саме Ложкін. Сам Ложкін через своє оточення передав, що немає ніяких зв'язків із Кауфманом та "Мегаполісом".

Як повідомлялося раніше, співвласником найбільшого дистриб'ютора сигарет - компанії "Мегаполіс-Україна" є Борис Кауфман -український мільйонер, бізнесмен, колишній депутат одеської міськради, власник групи Vertex United, видавець журналу "Фокус".

У ЗМІ неодноразово з'являлася інформація, що бізнесмена Кауфмана і главу адміністарції Президента Бориса Ложкіна пов'язують певні бізнес інтереси. Олександр Сухомлин, про якого згадується у розслідуванні УП обіймав посаду заступника міністра економіки України у 2010-2011 роках в уряді Миколи Азарова. Віктор Янукович звільнив Сухомлина з цієї посади "за ухвалення неправомірного рішення у сфері держзакупівель".

У жовтні 2014 року він був повторно призначений Арсенієм Яценюком на місце заступника міністра економічного розвитку й торгівлі. Однак пропрацював на посаді замміністра усього 8 днів, адже став першим люстрованим чиновником в Україні.

Згідно з даними держреєстру юросіб, Олександр Сухомлин є бенефіціаром компанії "Волиньтабак", яка займається оптовою торгівлею тютюновими виробами. "Волиньтабак" купувала тютюнові вироби у ТОВ ТК "Мегаполіс-Україна" та реалізовувала цю продукцію через мережі магазинів у різних областях України.

У минулому році "Волиньтабак" почала продавати продукцію напряму споживачам та посередникам, через що проти "Волиньтабак" було порушено справу через несплату податків на суму 79 мільйонів гривень, але Печерський суд відмовив ДФС в арешті рахунків.

Як повідомлялося, 12 січня у Києві, Львові, Луцьку, Рівному, Ковелі та Тернополі була заблокована робота складів компанії "Мегаполіс-Україна" через її приналежність російській групі компаній Ігоря Кесаєва.

За словами одного з організаторів акції, народного депутата Сергія Висоцького, компанію "Мегаполіс-Україна" заснували російська компанія "Мегаполіс" і родина екс-президента України Віктора Януковича. За його влади вона стала монополістом із дистрибуції сигарет в Україні.

Антимонопольний комітет почав перевірку компанії за ознаками зловживання монопольним становищем і оприлюднить результати перевірки компанії "Мегаполіс-Україна" не раніше кінця лютого-початку березня 2016 року.

Надрукувати
мітки:
коментарів
15 березня 2024
15 лютого 2024
13 лютого 2024
10 січня 2024
25 січня 2023
24 січня 2023
11:09
25 серпня 2022
23 серпня 2022
24 березня 2022
30 квітня 2021