Поділитись:

Любешівська блогерка живе у хаті без електрики

Четвер, 11 січня 2024, 09:55
Любешівська блогерка живе у хаті без електрики

Марія Симонович – відома медсестра-дюймовочка у Любешівській багатопрофільній лікарні. А ще вона – блогерка, яка любить займатися домашніми справами і розповідати про це людям. Адже фактично все по господарству робить самотужки. От тільки на заваді у неї проблема – відсутність електрики в будинку.

До подвір’я Марічки на вулиці Героїв Небесної Сотні в Любешові крізь зарості веде невелика топтана дорога, – пше газета Нове життя.

«Ще влітку по ній можна ходити, а от взимку просто не пройти, – каже жінка. – Я писала заяву, щоб її хоча б грейдером зрівняли, але поки що без результату».

Втім на самому подвір’ї Марії – чистота й порядок. У теплу пору року цвітуть квіти, дозріває городина, у хліві донедавна жила свинка Фрося, а поблизу у ставку плаває риба.

Усього цього жінка досягла власними зусиллями. Хоча, скромно заперечує вона, багато допомагала її сім’я, сусіди та друзі. Наприклад, побудувати дім, про який вона роками мріяла, допомогла велика родина жінки. Щоб жити ближче до роботи, бо ж сама Марічка родом із Мукошина. І ось, коли ця мрія фактично здійснилася, з’явилася нова – щоб нарешті до будинку провели світло. Адже вже рівно п’ять років жінка живе без електрики у хаті.

«Спочатку я дуже депресувала через це, бо ж холод надворі, а світла немає. Часом просто опускаються руки, – ділиться наболілим Марічка. – Але я не маю права скаржитися, бо є ж у нас люди, які взагалі втратили все».

Попри ось такі незручності через відсутність світла та інтернету, 19 липня 2022 року любешівка створила в Ютубі канал «Захоплення Марічки». Там вона ділиться корисними порадами по господарству, своїми проблемами і загалом життям.

«Я завжди любила все знімати: що у мене як росте, що як зійшло, які кролики. А потім брат познайомив мене із каналом «Я і мої кози», який веде Люба Кобилянська. Ми з нею зустрілися позаминулого року, і вона почала мене підмовляти створити власний канал», – розповідає блогерка.


Марія Симонович у 2022 році почала вести ютуб-канал. Та не так то воно й легко мати свій канал. Частенько доводиться зіштовхуватися з різними людьми, а часом навіть із хейтерами. Хоча сама Марічка сміється, мовляв, хейтери – ознака успіху.

«Люди просто не розуміють, як це важко жити без електрики у хаті. Якось у коментарях хтось запитав, чому я не заплачу борги по комуналці, щоб світло повернули, а я відповідаю, що воно до мого будинку зовсім не підведене», – розповідає Марія Симонович.

Любешівська блогерка живе у хаті без електрики 

І дійсно, на акуратних стінах в отворах, де мали би бути розетки, темніють чорні діри, а зі стелі звисають дроти для ламп.

Жінка вже звикла до самотності у власній хаті і навіть каже, що тепер це їй дуже до вподоби. Та й блогерством займатися простіше на самоті, коли ніхто не заважає. Своїх колег з Ютубу називає маленькою сім’єю і зазначає, що багато завдячує їм. Адже вони допомагають один одному, підтримують та діляться порадами для розвитку каналу.

«Захоплення Марічки» лише минулого року вдалося монетизувати. Ще трохи – і любешівка почне заробляти на своєму хобі. А там і розвиток пришвидшиться, тому що все велике починається з малого.

Та Марічка Симонович має залізний принцип. Не знімати і не викладати відео на своїй основній роботі в лікарні. Її ж жінка теж дуже любить, бо мріяла про неї з дитинства. І ця мрія здійснилася так само, як і про власний дім. А отже, здійсняться й інші мрії медсестри.

Попри всі біди і перешкоди, Марічка Симонович не полишає ентузіазму. Хоч не обходиться і без кризових моментів, та все ж вона показує, що якщо не втрачати сили і терпіння, то всього можна досягнути.

Соломія МУСІРІВСЬКА

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів