Поділитись:

Мама не знає, що сини на війні: рідні брати з Волині в один день отримали повістки

Четвер, 11 січня 2024, 12:49
Мама не знає, що сини на війні: рідні брати з Волині в один день отримали повістки

Два рідні брати з Волині Ростислав і Володимир, які служать в автороті 100-ї окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ, до війська потрапили у перші дні повномасштабної війни.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці Регіонального управління Сил територіальної оборони «Захід».

Зі слів волинян, вони в один і той же день отримали повістки.

«В один і той же день ми обоє зібралися й пішли в ТЦК. Оперативно пройшли медкомісію, після чого нас відправили автобусом до Черкас. Щойно доїхали до Тернополя, нас чомусь розвернули, і ми повернулись до Луцька. Як з’ясувалося, тоді відбувався активний набір військовослужбовців у 100 бригаду. Так ми й потрапили сюди», – розповідають бійці.

У цивільному житті чоловіки займалися сільським господарством.

«Маємо паї, на них і працюємо, – кажуть чоловіки. – Маємо власну техніку, любимо крутити гайки… Треба ж якось виживати, то самі на себе працювали. Але відколи почалась війна, наша земля простоює. Бо нема кому займатися цією справою, на жаль».

Свою нинішню діяльність у війську Ростислав і Володимир порівнюють зі справою цивільного життя. Мовляв, є багато спільного, хоча далеко від рідного дому.

«Авторота – це, в першу чергу, забезпечення наших батальйонів та бригади зокрема. Постійно катаємось, ремонтуємо техніку, займаємось логістикою, забезпеченням «передка». Людей возимо на навчання», – розповідають тероборонівці.

Про те, що обидва сини на війні, мама військовослужбовців не знає.

«Вона навіть не знає, що війна в країні, – кажуть бійці. – Просто вона у такому віці, що їй краще нічого такого не говорити. А про що їй говорити? Що тут «бахкає»? Ми ж не в глибокому тилу сидимо, не на Волині... Стараємось разом приїжджати у відпустку. Говоримо мамі, що на заробітках у Польщі», – кажуть брати.

Тероборонівці переконані, що Україна обов’язково здобуде Перемогу.

«Але ще не зараз, – кажуть. – Війна буде довготривалою, і це треба усвідомити всім! Не думайте, що, якщо ви перебуваєте на заході України, то ви у повній безпеці. Ніхто не знає, що рашисти можуть задумати завтра. І будьте готовими до того, що воювати доведеться усім».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
03 квітня 2024
27 березня 2024
17 березня 2024
13 березня 2024
10 березня 2024
11 лютого 2024
08 лютого 2024
18 січня 2024
13 січня 2024
11:43
06 січня 2024