Поділитись:

«Свинарі України» створили інтерактивну карту спалахів африканської чуми свиней

П'ятниця, 12 січня 2024, 17:56
«Свинарі України» створили інтерактивну карту спалахів африканської чуми свиней

Асоціація «Свинарі України» та Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів створили інтерактивну карту випадків африканської чуми свиней (АЧС) в Україні.

Про це повідомила «Економічна правда» з посиланням на повідомлення Асоціації «Свинарі України».

На карті зафіксовані всі випадки захворювання, починаючи з 2012 року.

«За допомогою АЧС-карти виробники свинини постійно матимуть доступ до оновленої статистики спалахів цього захворювання. Зможуть відстежувати географію поширення вірусу та орієнтуватися в епізоотичній ситуації в галузі», – зазначено в повідомленні асоціації.

Згідно з даними інтерактивної мапи, в Україні 2023 року зареєстровано 38 випадків АЧС, з яких у 12 випадках це було 129 диких тварин, 21 випадок – у господарствах (175 тварин), три випадки в приватному секторі на комерційних фермах або у фермерських господарствах (253 тварини), також було виявлено 11 інфікованих об'єктів. Протягом року 23 карантинні режими було скасовано.

На території Волині був зареєстрований один випадок захворювання дикої тварини – у Ковельському районі, в урочищі «Зінькова» Сьомаківського лісництва.

Водночас роком раніше в Україні були зафіксовані 10 спалахів АЧС, з яких три – в господарствах, по два випадки – в дикій природі та в приватному секторі, комерційних фермах, фермерських господарствах. Інфіковані об'єкти виявляли тричі.

У довоєнному 2021 році в Україні зафіксували 16 спалахів АЧС, з яких шість – у приватному секторі, комерційних фермах, фермерських господарствах, по три випадки – у дикій природі та в господарствах. Інфіковані об'єкти виявляли чотири рази.

Ознайомитися з інтерактивною картою спалахів АЧС в Україні можна за посиланням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів