Поділитись:

У луцькому ЦНАПі одружуватимуть за добу

Четвер, 23 березня 2017, 11:39
У луцькому ЦНАПі одружуватимуть за добу

У рамках пілотного проекту Міністерства юстиції України, департамент ЦНАП надає послуги з реєстрації "Шлюбу за добу" для громадян України за принципом екстериторіальності.

Вартість такого шлюбу становить 960,85 грн. Майбутні наречені повинні разом або за нотаріально-завіреним дорученням з'явитись у департамент ЦНАП, – повідомляє прес-служба структури.

Процедура реєстрації такого шлюбу передбачає укладення договору про надання послуги з організації проведення державної реєстрації шлюбу, подання заявки із зазначенням часу та дати реєстрації шлюбу та долучення нижчезазначених документів:

  • паспорт громадянина України, паспортний документ іноземця або документ, що посвідчує особу без громадянства. У разі якщо замовником є іноземець, особа без громадянства, додається документ, що підтверджує законність його (її) перебування на території України;
  • у разі якщо замовники, або один з них, раніше перебували у шлюбі, – документи, що підтверджують припинення попереднього шлюбу або визнання шлюбу недійсним (свідоцтво про розірвання шлюбу; рішення суду про розірвання шлюбу, про визнання шлюбу недійсним, яке набрало законної сили; свідоцтво про смерть одного з подружжя, висновок відділу державної реєстрації актів цивільного стану про анулювання актового запису про шлюб, який є недійсним, тощо). Не пред'являються оригінали документів, що підтверджують припинення попереднього шлюбу, якщо відповідні актові записи цивільного стану, про які повідомлено у цьому Договорі, складені органами державної реєстрації актів цивільного стану України;
  • документи, складені іноземною мовою, подаються разом з їх перекладами українською мовою, засвідченими в установленому порядку;
  • документи про сплату державного мита та про сплату платних послуг, що надаються відділом державної реєстрації актів цивільного стану;
  • якщо жінка та/або чоловік не можуть через поважну причину особисто подати заяву про реєстрацію шлюбу, таку заяву, нотаріально засвідчену, можуть подати їх представники. Повноваження представника повинні бути нотаріально засвідчені.

Керуючись ст. 30 Сімейного кодексу України, наречені зобов'язані повідомити один одного про стан свого здоров'я. Держава забезпечує створення умов для медичного обстеження наречених, Порядок здійснення медичного обстеження наречених встановлює Кабінет Міністрів України. Результати медичного обстеження є таємницею і повідомляються лише нареченим. Приховування відомостей про стан здоров'я одним з наречених, наслідком чого може стати (стало) порушення фізичного або психічного здоров'я іншого нареченого чи їхніх нащадків, може бути підставою для визнання шлюбу недійсним. Згідно зі ст. 22-23 Сімейного кодексу України від 10.01.2002 №2947-ІІІ, шлюбний вік для жінки та чоловіка встановлюється у 18 років, за заявою особи, яка досягла 16 років, за рішенням суду їй може бути надано право на шлюб, якщо буде встановлено, що це відповідає її інтересам.

Відповідно до договору, реєстрація шлюбу здійснюється на території організатора. Замовникам видається свідоцтво про реєстрацію шлюбу в двох примірниках.

Надрукувати
мітки:
коментарів