Поділитись:

Не всі слова потерпілого збігаються: у Луцьку судять військового за кинуту гранату (відео)

Субота, 13 січня 2024, 21:45
Не всі слова потерпілого збігаються: у Луцьку судять військового за кинуту гранату (відео)

Кинув гранату біля сільського магазину, де відпочивали люди. Вона не вибухнула, але нині чоловіка судять за замах на умисне вбивство. Інцидент трапився влітку 2023 року у селі Коршів Луцького району, і з тих пір підозрюваний під вартою. У суді заслухали свідків, які кажуть, що безпосередніми очевидцями події нібито й не були, а бачили усе мимохідь.

Про це йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Обвинувачений, потерпілий і свідки – всі, як один були проти зйомки, якщо не судового процесу, то принаймні їх. Справа стосується подій, які сталися в селі Коршів Луцького району минулого літа. Там чоловік, посперечавшись під місцевим магазином з двома іншими, повернувся туди з гранатою, яку кинув і пішов. Вона не вибухнула. Обвинувачення за досить серйозною статтею – замах на умисне вбивство. У справі заслухали свідків. Вони, за словами журналістів, схоже не дуже хотіли свідчити проти свого односельчанина, втім один з них розповів, що в момент того самого конфлікту, окрім дорослих неподалік магазину були діти.

– Хто був присутній? Дорослі, діти?

– І дорослі, і діти, я там подальше стояв.

– Це компанія якась була, з кількох людей?

– Не пам'ятаю.

Інший свідок, який заодно є швагром обвинуваченого, сказав, що в той день випив пива і був дома. Додав, що характер родича після повернення з АТО став більш запальним. Каже, про інцидент дізнався від односельчан. Сам, мовляв, не бачив на власні очі.

«Чув, що швагро Тарас з гранатою побіг в центр, що там в них було, я не знаю, бо я на той час був вдома», – сказав він.

Втім прокурор зауважив, що показання цього свідка на досудовому розслідуванні і нині – відрізняються.

Поняття не маю, шо гранату як і шо, ну, мабуть, в нього вона була чи схована, чи то може взагалі не його була, йому підкинули», – сказав свідок.

«Даний свідок на досудовому розслідуванні давав зовсім інші покази, і є ще відео проведення слідчого експерименту, де він все детально розказує, і з самого початку як все було», – зазначив прокурор Олександр Жовтоніг.

Свідок пояснив це тим, що давав показання нетверезим, а ще під тиском. А ще одна односельчанка, взагалі, заявила, що стала свідком вимушено, бо не була безпосереднім очевидцем подій повністю.

«Мене підставили, і сказали, що я там була. Бо були ми з дівчатами в центрі, пили пиво, ми були в стані алкогольного спʼяніння. Ми були, взагалі, осторонь біля магазину», – розповіла дівчина.

Після свідків вислухали й постраждалого. Він розповів, що причиною конфлікту нібито стала російська мова, якою спілкувався в магазині, де тоді пили алкоголь, їх ще один односелець. Щобільше, тоді він настільки був впевнений, що це не граната, а муляж, що взяв її в руки, коли та підкотилась до його ніг.

«Дальше пішов до дому, і бачу що він біжить, і кричить до мене «лови!» Я підняв. Чека на місці, ну яка це може бути? – муляж. І все, і дальше пішов додому. І дальше Артьом підійшов, і питає: «Чи в вас та граната?» – «Ну да, а шо таке?» – «Хлопці казали, шоб ви віддали». Я оддав йому і все», – повідомив потерпілий.

Не всі слова потерпілого сходилися з тим, що було написано в обвинувальному акті. На це звернув увагу суд, між тим сам потерпілий каже: жодних ретензій до обвинувченого немає.Втім колегія суддів нагадала чоловіку, що там були не лише дорослі, а й діти. Радіус ураження від осколкової гранати великий, мігби бути, якби вона тоді вибухнула. Попереду допит ще одного свідка, а за ним колегія мусить винести вирок. 

До слова, за замах на умисне вбивство максимально можуть присудити 15 років позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024