Поділитись:

ISW назвав переломом те, що 20 російських ракет вивели з ладу за допомогою РЕБ

Неділя, 14 січня 2024, 09:39
ISW назвав переломом те, що 20 російських ракет вивели з ладу за допомогою РЕБ

Виведення з ладу понад 20 ракет за допомогою «активних контрзаходів засобами радіоелектронної боротьби» може бути переломом українських можливостей радіоелектронної боротьби.

Про це пише Українська правда, посилаючись на Інститут вивчення війни (ISW).

Військові аналітики кажуть, що засобам РЕБ зазвичай приписували виведення з ладу російських безпілотників, але не ракетних систем.

ISW раніше оцінював, що кампанія ударів Росії проти України і українська адаптація до протидії новим російським ударним комплексам є частиною ширшої тактичної і технологічної гонки «напад-захист» між можливостями дальньої авіації та протиповітряної оборони.

Речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат зазначив, що російський ракетний удар 13 січня був схожий на удар, який російські війська зробили 8 січня і в попередні рази. Інститут вивчення війни вважає, що слова Ігната свідчать про те, що українські сили можуть розпізнати закономірності в повторюваних російських ударах і, відповідно, впроваджувати інновації та адаптуватися до них.

Нагадаємо: під час комбінованої повітряної атаки Росії по Україні вранці 13 січня понад два десятки російських ракет та дронів не досягли цілей внаслідок самопідривів, влучання в безлюдні території та завдяки ефективній роботі українських засобів радіоелектронної боротьби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів