Поділитись:

Над Азовським морем ЗСУ збили літак-розвідник РФ А-50 і підбили Іл-22М (ОНОВЛЕНО)

Понеділок, 15 січня 2024, 09:14
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

В неділю, 14 січня, українські військові збили над акваторією Азовського моря російський літак А-50 і підбили Іл-22М11.

Про це заявили народний депутат Юрій Мисягін та видання «РБК-Україна» із посиланням на власні джерела у Силах оборони, – повідомляє ТСН.

За інформацією Мисягіна, близько 21:00 українські підрозділи завдали вогневого ураження по двох літаках ВКС РФ – літаку А-50 ДРЛВ та бомбардувальнику ІЛ-22М, які перебували над акваторією Азовського моря.

«А-50 збитий, а ІЛ-22 підбитий, проте перебував в повітрі і намагався дістатися до найближчого аеродрому, проте зник з радарів після початку зниження в районі Керчі», – зазначив нардеп.

Видання «РБК-Україна» опублікувало нібито аудіозапис перехоплення розмови літака Іл-22М з диспетчером аеродрому в Анапі. На записі чути, що літак терміново запросив посадку, пожежників та машину «швидкої допомоги».

«Якщо говорити про ДРЛВ, то їх виготовлено було всього ≈30 од. Ціль жирнюча», – зазначив спікер української добровольчої армії «Південь» Сергій Братчук.

Офіційного підтвердження від Повітряних сил ЗСУ наразі немає.

ОНОВЛЕНО:

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний підтвердив, що повітряні сили ЗСУ збили два важливих російських судна − літак дальнього радіолокаційного виявлення та повітряний пункт управління.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів