Поділитись:

«Роман мав би жити»: щемливі спогади про загиблого на війні волинського лісівника

Вівторок, 16 січня 2024, 09:13
«Роман мав би жити»: щемливі спогади про загиблого на війні волинського лісівника

Солдат Роман Данилюк з Луцька вранці 14 січня загинув, виконуючи бойове завдання. Рідні і друзі поділилися зворушливими спогадами про захисника.

Про це пише Поліський лісовий офіс.

Там повідомили, що у свої 22 Роман уже став одним із кращих високопрофесійних військових.

«Сміливий, відповідальний - на таких тримається українська армія. Таких найбільше боїться ворог. Він загинув поблизу населеного пункту Діброва Луганської області - позиції наших захисників обстріляли», – пишуть лісівникик.

 

А народився та жив у Луцьку. Працював лісничим Звірівського лісництва філії «Ківерцівське лісове господарство» ДП "Ліси України". Свій останній день народження 26 грудня відсвяткував разом із побратимами. Мріяв про те, як створить свою сімʼю і житиме, виховуючи діток у любові до України, до лісу, який теж дуже любив.

Того дня о 4-й Роман поїхав на завдання. А вже о 7 ранку загинув разом із побратимом Олександром Давидовичем.

«Роман був  дуже хороший, людяний, відповідальний, на нього завжди можна було покластися. Розбирався у зброї, знав усе, швидко вчився, нове схоплював миттєво.  Ми познайомилися на роботі. Правда, недовго в лісі попрацювали - значно довше разом воювали. На його день народження в нас був торт, всі вітали Романа. Я дуже пишаюся, що знав його. Він Герой. Справжній. Яких мало», - розповідає колега-лісівник та військовий Юрій Палюх

Рідний брат Романа - Олександр - також займається військовою справою. Зізнається, що досі не розуміє, як так сталося. Адже брат, хоч і молодший, завжди був кмітливіший, вправніший за інших, умів вийти переможцем в будь-якій ситуації. 

«Війна не вибирає, не щадить нікого. Роман мав би жити. Працювати і створювати. Він би був гарним чоловіком та найкращим батьком. Справедливим і мужнім. Я дуже пишаюся своїм братом», - каже Олександр. 

Редакція сайту новин Волині «Конкурент» висловлює співчуття рідним і близьким загиблого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів