Поділитись:

Депутати Луцькради думали, як не втратити землю аеропорту в Крупі

Четвер, 23 березня 2017, 14:00

ПАТ "Луцьке авіапідприємство" хоче перетворитися на товариство з додатковою відповідальністю "Луцьке агропідприємство".

Збори акціонерів авіапідприємства, серед яких є й Луцька міська рада (30 % акцій), відбудуться 24 квітня. Про це сказала начальник управління майном міської комунальної власності Алла Грабко 23 березня під час засідання "бюджетної" комісії.

Алла Грабко зазначила, що вартість активів підприємства – 2 мільйони 215 тисяч гривень.

"Не доцільніше нам було б запропонувати, щоб вони повернули в бюджет мільйон гривень, щоб ми не сварились і не судились", – сказав Сергій Була.

Депутат Павло Данильчук зауважив, що дивним є те, що авіапідприємство, в якого є злітна смуга в селі Крупа, хочуть перетворити в агропідприємство.

Депутат Андрій Покровський зазначив, що з активами все зрозуміло. Адже може бути, що вони нічого не варті, але важливо дізнатися, який статус має земельна ділянка під неробочим аеропортом в Крупі.

"Я за оренду цієї земельної ділянки уточню. Крім того, там була досить велика будівля, яка була продана з аукціону за борги", – сказала Алла Грабко і додала, що приміщення зараз перебуває у приватній власності.

Сергій Була висловив думку про те, що акціонери зможуть на зборах знівелювати частку міської ради шляхом збільшення статутного фонду.

"На зборах вони можуть збільшити статутний фонд, і я не вважаю, що міська рада має вносити туди якісь гроші", – сказав депутат.

Алла Грабко зауважила, що міська рада може блокувати перетворення в товариство, але збільшення статутного фонду вони блокувати не можуть, втім за ними буде право в додатковому розміщенні акцій.

Однак голова "бюджетної" комісії Павло Данильчук запропонував не поспішати з рішенням щодо авіапідприємства і перед сесією, яка має відбутись в середу, зібратися щодо цього питання ще раз.

Депутат Олександр Кравченко сказав, що треба, аби аеропорт "Крупа" знову запрацював.

"Щоб відновити там аеродром, нам треба величезні гроші", – сказав на це депутат Григорій Пустовіт.

Алла Грабко повідомила, що дізнається про статус земельної ділянки закинутого аеродрому. Також мають вирішити, кого делегують на збори товариства, які відбудуться 24 квітня.

Надрукувати
мітки:
коментарів