Поділитись:

Відбувся штрафом: лучанина засудили за змішування спирту з водою у підвалі

Вівторок, 16 січня 2024, 17:43
Відбувся штрафом: лучанина засудили за змішування спирту з водою у підвалі

Суд виніс вирок мешканцю Луцька, який незаконно виготовляв саморобну горілку, змішуючи спирт з водою й розливаючи суміш у пляшки, які були у використанні, – його лише оштрафували.

Про це у вівторок, 16 січня, повідомила пресслужба Територіального управління БЕБ у Волинській області.

Слідство встановило, що лучанин в кустарних умовах розводив спирт водою та розливав отриману суміш у пляшки. Обвинувачений купував етиловий спирт в інтернеті, а порожні пляшки – у пункті прийому скла. Готові контрафактні алкогольні напої він оклеював марками акцизного податку з ознаками підробки, надаючи продукції товарного вигляду.

Підпільне виробництво він організував у підвалі будинку, який фігурант обладнав ємностями для розведення сумішей, пристроями та обладнанням для розливу рідини у скляні пляшки. 

Під час проведення слідчих дій детективи Теруправління виявили та вилучили ємності зі спирто-горілчаними сумішами, порожню тару, акцизні марки з ознаками підробки, обладнання. 

Суд визнав фігуранта розслідування винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 1, 2 ст. 204, ч. 1 ст. 199 КК України та визначив покарання у вигляді штрафу та випробувального терміну на один рік.

На підставі статей 75 та 76 КК України чоловіка звільнили від відбування основного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням на рік.

Вилучені контрафактні спиртові суміші, обладнання для виробництва, акцизні марки знищать у встановленому порядку. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів