Поділитись:

Щука в 10 кг: де та на що у Луцьку зловити величезну рибу (відео)

Четвер, 18 січня 2024, 10:37
Щука в 10 кг: де та на що у Луцьку зловити величезну рибу (відео)

У Луцьку триває сезон зимової риболовлі, а на річці Стир зараз чимало любителів цієї справи. Рибалки кажуть, що риби вдосталь.

Про приманку та секрети зимової риболовлі розповідали журналісти телеканалу «Конкурент TV».

Нещодавно, 16 січня, лучанин виловив здоровенну рибину й виставив її на аукціон у соцмережі. Приблизна вага улову, за словами рибалки, становила від 8 кг до 10 кг. Зараз же на Стирі зібралось близько двох десятків любителів порибалити. Приходять ті, хто має чималий досвід, та й ті, хто у справі віднедавна.

«Перший раз вийшов, взяв щучку. Діти задоволені. Ловив на живця», – розповідає Василь.

Уже не вперше приходить на річку й лучанин Роман, у якого немало досвіду у зимовій риболовлі. Він каже, що вдалось ловити і щуку, і карасів, і окунів.

«Раджу ловити на «чортиків», «гвоздики» є ще таке. Усілякі «відьми», «блохи», що хочеш є», – каже чоловік.

Головне у цьому ділі – терпіння та уважність. Секрети у кожного «мисливця» є свої. Рибалка Володимир, у якого майже 70 років досвіду, каже, що влітку, наприклад, можна десь підкормлювати рибу, щоб улов більший був, проте зимою так не вийде. Сам же чоловік ловить на «мормишку». Пан Володимир також радить початківцям тепліше одягатися, бо можна добряче змерзнути.

Чоловіки кажуть, що сезон ще не закінчився і далі будуть морози. А це дозволить наловити ще більше риби. Разом з тим треба пам'ятати і про безпеку на льоду. Волинські рятувальники зазначають, що лише цієї зими на водоймах загинуло троє людей. Прикрі випадки були через нехтування правилами безпеки.

«Спочатку року, згідно зі статистикою, яку ми зараз маємо, загинуло троє людей. Усі дорослі. Якщо брати цей же період, але минулого року, то загинула тільки одна людина. Ми взагалі не рекомендуємо виходити на лід, але якщо є таке велике бажання, то краще не виходити саме на лід білого кольору в місцях, де є замерзлий очерет. Саме в цих місцях лід найтонший» – розповів начальник відділу агітаційно-пропагандистської роботи центру забезпечення ГУ ДСНС у Волинській області Олександр Шумик.

Туму перш за все варто пам'ятати, що головне – безпека життя. Потрібно дотримуватися як рекомендацій рятувальників, так і досвічених рибалок.

Нагадаємо: з настанням морозів та першої криги на водоймах з'явилися любителі зимової риболовлі. Наприклад, у Луцьку на заплаві річки Стир майже пів сотні рибалок зібралися в очікуванні першого зимового улову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024