Поділитись:

Рабство та зоофілія під Луцьком: резонансна справа – на фінішній прямій (відео)

П'ятниця, 19 січня 2024, 10:10
Рабство та зоофілія під Луцьком: резонансна справа – на фінішній прямій (відео)

Суд нарешті допитав усіх свідків та потерпілих у справі щодо так званої волинської «рабовласниці» Ніни Заболотських.

Про це йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Сама ж обвинувачена наголошує, що працювала добросовісно, а усі звинувачення в її бік – надумані.

«Де докази? Хоч один доказ є моєї вини? Торгівлі людьми не було, трудового рабства не було, я ще раз повторюю. Насильства ніякого не було. Експлуатації не було. Це все надумане. Зарплату вони забирали кожного дня. А чи вони працювали? Це все по їхніх словах, це все брехня. Просто хтось хоче знищити моє господарство, щоб я не тримала худоби і все», – розповіла Ніна Заболотських під час судового засідання.

Ніна ЗаболотськихНіна Заболотських

Нагадаємо, що ще у червні 2021 року правоохоронці викрили протиправну діяльність 60-річної жительки села Вербаїв, що у Луцькому району.

«Жінка тривалий час здійснювала трудову експлуатацію громадян, які перебували в уразливому стані. Підшукувала потенційних працівників на ринках та автостанціях Луцька, пропонувала доглядати велику рогату худобу й обіцяла зарплатню за це», – повідомляли у ГУНП Волинської обласні.

Потім вона відвозила чоловіків до місця, де знаходились господарські приміщення, забирала в них документи, поселяла в хліві разом із тваринами. За виконану роботу не розраховувалася та погрожувала фізичною розправою, коли працівники залишать територію господарства.

Незаконну діяльність жінки припинили. Їй оголосили підозри за ч. 2 ст. 149 (Торгівля людьми) та ч. 1 ст. 357 (Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження) Кримінального кодексу України.

Пані Ніна у суді нарікала на робітників, мовляв, один чоловік навіть ґвалтував телят – в результаті такого знущання одне теля померло, а в іншого – пошкоджений хребет.

Понад два роки тягнулась ця справа й ось уже в 2024 році наближається логічне завершення. Суд допитав усі сторони і має постановити вердикт. Детальніше про справу пані Ніни – у сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

Нагадаємо: жителя села Благодатне, шо у Володимирському районі, судитимуть за неодноразовий збут небезпечних психотропів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
25 квітня 2024
23 квітня 2024
22 квітня 2024
21 квітня 2024
19 квітня 2024
17 квітня 2024