Поділитись:

Міськрада Ковеля підтримала вимоги громади щодо закриття ветсанзаводу (відео)

П'ятниця, 24 березня 2017, 13:11

Обурені мешканці Ковеля прийшли на сесію Ковельської міської ради з вимогою закрити ветсанзавод.

Про це повідомляє "Район.Ковель".

Звернення громади з трибуни зачитав керівник місцевого осередку партії Національний Корпус Олександр Філон.

Міський голова Олег Кіндер заявив, що ветсанзавод знаходиться у прямому підпорядкування Міністерства АПК і тільки глава держави або уряду може дати вказівку міністру вжити ті чи інші заходи відносно підприємства.

"Якщо ми приймемо рішення Ковельською міською радою про закриття заводу, це буде просто-на-просто б-у-м-а-ж-к-а", – пояснив мер.

З його слів, у 2012 році місцева влада уже зверталася до Волинської ОДА та Прем'єр-міністра з проханням закрити у Ковелі ветсанзавод.

14 квітня 2016 року Волинська обласна рада прийняла рішення у форматі доручення обласній державній адміністрації як представнику держави у Волинській області порушити питання закриття ветсанзаводу. Однак керівництво ОДА не вжило жодних заходів.

"А тепер у Ковелі – надзвичайна ситуація!" – наголосив Олег Кіндер.

"Щоб ситуацію взяти під контроль, потрібно рішення Волинської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Далі все буде залежати від облдержадміністрації, куди ми зможемо всі разом з вами поїхати", – сказала секретар Ковельської міської ради Віра Федосюк.

Депутат міськради Юрій Оксенюк запропонував звернутися до Ковельської райдержадміністрації, щоб цей орган виконавчої влади виділив у районі невеликий "клаптик" землі, далеко за містом, куди можна було би перемістити з ветсанзаводу небезпечні відходи. У відповідь колишній голова Ковельської районної ради Ігор Верчук сказав, що жодна сільська громада не дозволить на своїй території створити подібний могильник.

Зрештою, депутати міської ради одноголосно прийняли звернення до Президента України та Прем'єр-Міністра з приводу ветсанзаводу.

Надрукувати
мітки:
коментарів