Поділитись:

Meta дозволить користувачам з ЄС відв'язати свої дані в Instagram, Facebook та Messenger

Вівторок, 23 січня 2024, 00:48
Meta дозволить користувачам з ЄС відв'язати свої дані в Instagram, Facebook та Messenger

Meta заявила, що, аби відповідати вимогам Закону Європейського Союзу про цифрові ринки (DMA), компанія дозволить користувачам Instagram і Facebook в Європі роз’єднати свої соцмережі і надасть більше можливостей для їх користування.

Про це повідомляє The Verge, передає Укрінформ.

Зміни застосовуватимуться в Європейському Союзі, Європейському економічному просторі та Швейцарії. Протягом наступних кількох тижнів користувачі отримуватимуть сповіщення про те, що вони можуть вибрати, чи хочуть вони ділитися своєю інформацією між сервісами Meta.

Наприклад, користувачі зможуть використовувати Messenger як окремий сервіс без облікового запису Facebook, а якщо вони раніше пов'язали свої акаунти Facebook та Instagram, то зможуть їх роз'єднати. У Meta зазначили, що прив'язка акаунтів використовується для таких функцій, як таргетування реклами, персоналізація рекомендацій контенту та обмін публікаціями.

Користувачі Facebook Marketplace і Facebook Gaming також зможуть користуватися цими сервісами без використання інформації зі своїх основних акаунтів Facebook. Наприклад, якщо ви використовуєте Marketplace без використання інформації з Facebook, вам доведеться спілкуватися з покупцями і продавцями електронною поштою, а не через Facebook Messenger. Користувачі Facebook Gaming будуть обмежені однокористувацькими іграми, якщо відв'яжуть свої дані від Facebook.

Ця новина Meta слідує за аналогічною заявою від Google, яка цього місяця заявила, що дозволить користувачам припинити обмін даними між такими сервісами, як Пошук, Youtube, Google Maps і Chrome. В обох випадках зміни є результатом Закону DMA, який повністю набуде чинності 6 березня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
17 квітня 2024
29 березня 2024
27 березня 2024
26 березня 2024
18 березня 2024
17 березня 2024
12 березня 2024
11 березня 2024
03 березня 2024