Поділитись:

Скільки триватиме перерва між предметними блоками на НМТ-2024

Вівторок, 23 січня 2024, 06:39
Скільки триватиме перерва між предметними блоками на НМТ-2024

У 2024 році національний мультипредметний тест триватиме 4 години з перервою. Відпочиватимуть між блоками мультитесту учасники 20 хвилин.

Про це повідомила очільниця Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко. І нагадала що тест складатиметься з двох двогодинних блоків, які будуть розділені перервою, – пише 24 канал.

Вакуленко повідомила, що перший блок міститиме завдання з української мови та математики, другий – завдання з історії України та предмета на вибір.

«Під час виконання завдань одного блоку у межах 120 хвилин (60+60) учасник НМТ зможе рухатись між завданнями, тобто, якщо учасник виконає завдання з української мови швидше 60 хвилин, то він матиме більше часу на математику, або навпаки, якщо учасник НМТ довше виконуватиме завдання з української мови, то матиме менше часу на математику», – уточнила очільниця УЦОЯО.

Однак розподіляти час можна лише у межах великого блоку. Після перерви учасник вже не зможе повернутися до завдань першого боку, а матиме можливість виконувати лише завдання з другого, уточнила Вакуленко.

«Тобто якщо учасник НМТ зекономить час і на українській мові, і на математиці, він не матиме більше часу для виконання тесту з історії України чи предмета на вибір», – зауважила вона.

Учасник НМТ повинен завершити першу частину тесту з 2 предметів до перерви, другу частину тесту ще з двох предметів – після перерви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів