Поділитись:

На Волині викрили підпільний цех з обробки бурштину (фото)

П'ятниця, 26 січня 2024, 12:05
На Волині викрили підпільний цех з обробки бурштину (фото)

На Волині правоохоронці викрили підпільний цех з обробки «сонячного каміння», в ході обшуків виявили та вилучили понад 124 кілограми бурштину-сирцю та 85 виробів з нього загально вагою понад 4 кілограми.

Про це повідомили сектор комунікації поліції Волинської області на сайті ГУНП та пресслужба прокуратури Волинської області.

У четвер, 25 січня, на території Волинської та Рівненської областей були проведені санкціоновані обшуки в місцях, де здійснювались незаконні оборудки з бурштином. 

У ході санкціонованих судом обшуків у приміщеннях, які використовувалися для зберігання та обробки «сонячного каміння», та в оселях фігурантів провадження виявили понад 124 кг бурштину-сирцю, 85 виробів із нього загально вагою понад 4 кг, 23 верстати для обробки, ноутбук, мобільні телефони, документи фінансової звітності та чорнові записи.
Вирішується питання про накладення арешту на вилучені товарно-матеріальні цінності, вартість яких встановить експертиза.

У поліції зазначили, що чоловіки розподілили між собою ролі в «бізнесі»: одні скуповували бурштин в сусідній області і перевозили на Волинь, інші здійснювали його обробку та подальшу реалізацію.

Нині вживаються заходи задля встановлення всіх осіб, причетних до незаконної діяльності, та притягнення їх до відповідальності.

Відомості за цим фактом розслідуються в рамках кримінального провадження, передбаченого ч. 2 ст. 240-1 Кримінального Кодексу України (Незаконне видобування, збут, придбання, передача, пересилання, перевезення, переробка бурштину, здійснені у значних розмірах).

Вирішується питання про оголошення підозр зловмисникам.

На Волині викрили підпільний цех з обробки бурштину (фото)На Волині викрили підпільний цех з обробки бурштину (фото)На Волині викрили підпільний цех з обробки бурштину (фото)На Волині викрили підпільний цех з обробки бурштину (фото)На Волині викрили підпільний цех з обробки бурштину (фото)На Волині викрили підпільний цех з обробки бурштину (фото)На Волині викрили підпільний цех з обробки бурштину (фото)На Волині викрили підпільний цех з обробки бурштину (фото)На Волині викрили підпільний цех з обробки бурштину (фото)На Волині викрили підпільний цех з обробки бурштину (фото)На Волині викрили підпільний цех з обробки бурштину (фото)На Волині викрили підпільний цех з обробки бурштину (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
10:16
23 квітня 2024
22 квітня 2024
21 квітня 2024