Поділитись:

Міняє псів на оковиту: під Луцьком чоловіка звинувачують у живодерстві (відео)

Автор: Максим Косюр |
Понеділок, 05 лютого 2024, 14:32
Міняє псів на оковиту: під Луцьком чоловіка звинувачують у живодерстві (відео)

У селі Гірка Полонка, що під Луцьком, місцевого чоловіка Олега Пасюка звинуватили у живодерстві, мовляв, міняє собак на пляшку горілки й мордує їх голодом.

Про це журналістам сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» розповіла Людмила Гордієнко.

Зі слів жінки, чоловіку приносять собак, щоб він за ними доглядав, а натомість дають пляшку горілки. Так в обійсті цього «зоозахисника» назбиралося близько двох десятків тварин.

«Він з хати зробив гірше хліва, гірше конюшні. Це не притулок, йому за горілку приносять їх (тварин, – ред.). Там мали вилучити в нього тварин, але знущання продовжується. Сільська рада приходила з «Ласкою» і якусь бумагу робили, але дальше все продовжується, страждають тварини страшно. Їх не порахували, але десь штук 25-30 тварин є. Там великі і малі собаки. Більші гризуть менших. Я возила тим тваринам їжу. Ніхто тих собак не забирає», – каже Людмила.

На відео, які ми отримали від стурбованої жінки, видно, що у приміщенні, де перебувають тварини, дуже захаращено. На підлозі – рештки фекалій, а кімната – замкнута.

Вона також повідомила, що з комунального підприємства «Ласка» йому привозять корм, аби він годував собак. Проте, як додає Людмила Гордієнко, їжу для тварин чоловік здає у місцеву ветаптеку, де йому за неї дають горілку.

Місцева влада ж, за словами пані Людмили, про ситуацію знає, але нічого не робить, щоб захистити тваринок. Тому останні змушені жити у жахливих умовах та ще й без їжі. Наші журналісти поцікавилися у старости Гіркополонківського старостинського округу Вадима Веремчука, чому владці не вживають заходів для покращення життя чотирилапих.

«Якщо мешканка щось собі думає, то за жорстоке поводження з тваринами є кримінальна відповідальність. І я, і ви можете їй порекомендувати звернутись у правоохоронні органи. Я не уповноважений проводити слідство щодо цього. Верховна Рада, на жаль, не надала нам таких повноважень», – зазначив Веремчук.

Вадим ВеремчукВадим Веремчук

Зауважимо, що про цю ситуацію ми писали вже неодноразово. Ще листопаді 2023 року журналістам телеканалу «Конкурент TV» волонтери розповіли – над чоловіком був суд. За їх словами, феміда вирішила вилучити в Олега Пасюка тварин, але, як бачимо, чотирилапі так і не покинули це господарство. То ж чому місцева влада стежить за виконанням рішення суду, та тільки рекомендує місцевим самим щось робити з собаками й звертатися у поліцію, можемо тільки здогадуватися.

Ми зателефонували й у КП «Ласка» та запитали у директорки Оксани Богданюк, чи дійсно вони надають корм для цього господарника і чи слідкують вони за тим, як їжа потрапляє до тварин. Але вона навідріз відмовилась коментувати ситуацію, бо ж, з її слів, це не Луцька громада. Проте пізніше додала, що у «Ласки» укладений договір з Боратинською громадою про надання послуг.

«Єдине, що можу сказати, це те, що собаки там не голодні», – дуже стисло описала ситуацію директорка.

Як ми писали ще в листопаді, правоохоронні органи теж навідувалися у цей «маєток зоозахисника», але тоді обмежились лише попередженням та провели з Олегом Пасюком профілактичну бесіду.

Наші журналісти намагалися відшукати контакти та поговорити з паном Олегом, але, як нам повідомили місцеві, у нього немає мобільного телефону. Редакція сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» готова у будь-який момент висвітлити позицію Олега Пасюка щодо цієї ситуації.

***

Я не я, і хата не моя – ось так коротко і цинічно можна описати ситуацію, яка склалася довкола бідолашних чотирилапих. Чомусь, окрім місцевих жителів та волонтерів, нікому немає діла до беззахисних тварин. Гіркополонківський староста каже, щоб місцеві самі звертались до правоохоронців. З цього виникає риторичне питання – хіба не влада має піклуватися про добробут усіх мешканців, навіть тих, хто не може сам себе захистити?

Нагадаємо: у Луцьку люди висадили собаку з автомобіля, залишили під магазином і просто поїхали геть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів