Поділитись:

«Перезавантаження» в уряді не вплинуть на відносини України з Заходом, – Кулеба

Вівторок, 06 лютого 2024, 18:23
«Перезавантаження» в уряді не вплинуть на відносини України з Заходом, – Кулеба

Військово-політичне «перезавантаження», яке очікується найближчим часом, не вплине на відносини України із західними партнерами.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на спільному брифінгу в Києві разом зі своїм португальським колегою, – передає Суспільне.

«Я не думаю, що будь-які зміни в уряді можуть вплинути на наші відносини з нашими партнерами», — сказав він.

За словами міністра, це конституційне право Зеленського – мати можливість звільнити керівника армії, якщо вважатиме за потрібне. Однак, будь-які зміни не будуть ознакою розколу у військових зусиллях України.

«Ми можемо дискутувати про тактику всередині команди, але ми всі об'єднані навколо нашої стратегічної мети — поразка Росії в Україні та відновлення територіальної цілісності та суверенітету України. І щодо цієї стратегічної мети взагалі немає дискусій», – сказав Кулеба.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що розглядає можливість «перезавантаження» не лише у військовій сфері. Він наголосив, що думає про глобальну заміну, що стосується не лише однієї посади, а управлінського напрямку.

Що відомо про ймовірне звільнення генерала Залужного

2 лютого The Washington Post, посилаючись на два анонімних джерела, повідомила, що влада України сказала США, що Зеленський вирішив звільнити головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Адміністрація Сполучених Штатів «не підтримали й не заперечували».

Секретар Ради нацбезпеки й оборони Олексій Данілов заявив, що "на сьогодні немає" документа стосовно відставки Валерія Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ.

31 січня газета The New York Times з посиланням на колишнього високопоставленого українського чиновника написала, що Зеленський планував звільнити Залужного, але відмовився, коли новина просочилася у пресу.

Прессекретар президента Сергій Никифоров у коментарі Суспільному говорив про нещодавні публікації в західних ЗМІ: «Ми прокоментували ці чутки ще в понеділок. Наразі жодної додаткової інформації немає. Все інше – спекуляції ЗМІ з посиланням на неназвані джерела».

А речник Міноборони Іларіон Павлюк про останні публікації в ЗМІ сказав: «Міністерство оборони прагне не коментувати чутки».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів