Поділитись:

Скільки дитячих таборів працюватиме на Волині у 2017

Вівторок, 28 березня 2017, 09:47

Зі слів заступника голови облдержадміністрації Світлани Мишковець, оздоровча кампанія в області цього року вже стартувала.

У лютому направлено групу дітей на оздоровлення до державного підприємства "Український дитячий центр "Молода гвардія", що знаходиться в місті Одеса, – повідомляє відділ інформаційної політики.

Цей заклад вже відвідало 18 дітей, а нині на відпочинку перебуває ще 26 осіб. З лютого розпочалось оздоровлення дітей пільгових категорій у державному підприємстві "Міжнародний дитячий центр "Артек", що на Київщині. Оздоровлено 19 дітей, ще 19 – нині перебуває на відпочинку. Протягом року в зазначені табори відпочинку планують направити по 13 груп та оздоровити понад 500 дітей. Ці путівки надає Міністерство соціальної політики України

"В області розпочато підготовку до літньо-оздоровчого сезону 2017 року. Зокрема, 14 березня 2017 року відбулось засідання обласної міжвідомчої комісії із питань організації та проведення оздоровлення і відпочинку дітей, за результатами якої прийнято протокольне рішення, визначені першочергові заходи. На реалізацію обласної цільової програми соціального оздоровлення та відпочинку дітей на 2016-2020 роки рішення, затвердженої рішенням обласної ради від 10 лютого 2016 року, з обласного бюджету на управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації у 2017 році виділено 345 тисяч гривень, які будуть спрямовані на видатки, пов'язані з направленням груп дітей у вищезазначені дитячі центри, а також на оздоровлення дітей, які на запрошення прибудуть з території, де проводяться бойові дії. Також з обласного бюджету виділені кошти в розмірі 2 мільйони 300 тисяч як субвенція з обласного бюджету місцевим бюджетам на придбання путівок для оздоровлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки на умовах співфінансування 50 на 50. На даний час ведеться попередня робота щодо розподілу зазначених коштів на райдержадміністрації, виконкоми міських рад, територіальні громади. Майже 8 мільйонів гривень з місцевих бюджетів планується використати на роботу таборів відпочинку та функціонування стаціонарних закладів, підпорядкованих органам освіти. Загалом із міських та районних бюджетів у 2017 році планується використати на оздоровлення дітей понад 11 мільйонів гривень та охопити понад 29 тисяч осіб, що складає 21,5% від загальної кількості дітей шкільного віку", – зазначила Світлана Євтихівна.

До слова, заплановано, що в 2017 році працюватиме 11 позаміських закладів та таборів відпочинку різних форм власності та підпорядкування. Нещодавно адміністрація табору, що в селі Дольськ Турійського району, також подала документи до Міністерства освіти на ліцензування. Окрім того, працюватиме 156 таборів відпочинку з денним перебуванням, праці та відпочинку і наметове містечко, де понад 14 тисяч дітей будуть охоплено відпочинком. Передусім планується оздоровлення дітей пільгових категорій: дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування і дітей, батьки яких загинули під час проведення антитерористичної операції та інші пільгові категорії.

"Минулого року на території України було багато нарікань та зауважень щодо готовності таборів відпочинку до початку роботи. Тому прошу Вас скласти реєстр всіх комунальних, державних, приватних баз відпочинку, оздоровчих санаторіїв і провести детальну перевірку із залученням представників різних структур, проінспектувати санітарні та протипожежні заходи, аби впевнитись, що діти в 2017 році будуть відпочивати в нормальних умовах", – наголосив голова ОДА Володимир Гунчик.

Надрукувати
мітки:
коментарів