Поділитись:

Польський міністр закликав фермерів припинити блокування пунктів пропуску

Субота, 10 лютого 2024, 08:25
Польський міністр закликав фермерів припинити блокування пунктів пропуску

Міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський закликав фермерів припинити блокування пунктів пропуску на кордоні з Україною.

Про це повідомляє LB.ua.

Як ідеться в дописі польського міністерства у соцмережі Х, Секерський зазначив, що він розуміє, що «фермери хочуть, щоб споживачі знали про їхні проблеми та усвідомлювали, що проблеми сільського господарства – це проблеми всіх жителів».

Секерський сказав, що для того, аби реалізувати вимоги протестувальників, владі потрібна їхня підтримка. Він назвав помилкою «настільки відкрити ринок ЄС для товарів з України». 

«Ми будемо стежити за ситуацією на ринках і стежити, щоб на наш ринок не потрапляло занадто багато цих товарів. Протести фермерів змусили змінити аграрну політику», – сказав глава польського відомства.

Також Секерський повідомив, що Польща проводить технічні переговори з Україною та ЄС.

«Вже є відступ від вимог ЄС, подальші домовленості все ще перебувають у стадії розробки. Протести фермерів у Польщі змусили змінити позицію Європейської комісії, яка усвідомила соціальні очікування», – повідомив міністр і наголосив, що «не все можна вирішити одразу».

Нагадаємо: рух вантажівок через пункт пропуску «Ягодин – Дорогуськ» заблоковано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польські фермери знову хочуть заблокувати пункт пропуску «Устилуг»

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
26 квітня 2024
25 квітня 2024
24 квітня 2024
22 квітня 2024
19 квітня 2024
18 квітня 2024
15 квітня 2024
11 квітня 2024