Поділитись:

У Луцьку судили чоловіка, який проломив череп сусідському собаці

Автор: Максим Косюр |
Понеділок, 12 лютого 2024, 10:45
У Луцьку судили чоловіка, який проломив череп сусідському собаці

У Луцьку судили чоловіка, який проникнув у сусідський двір та вбив молотком собаку.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області.

Як зазначають у вироку, обвинувачений на п'яну голову направився до сусідського будинку, взявши з собою будівельний молоток. На території сусідського подвір'я і перебувала собака Берта (породи Дратхаар), яка належала донці сусіда.

«14 грудня 2022 року, діючи з особливою жорстокістю, маючи прямий умисел на заподіяння загибелі тварини, а саме собаки породи Дратхаар, сірого кольору по кличці Берта, утримуючи в руці будівельний молоток, який попередньо взяв із собою, наніс ним ряд ударів по голові вищевказаної собаки», – йдеться у вироку.

Чоловік розробив череп собаці, що викликало у неї травматичний больовий шок і, на жаль, подальшу смерть.

Окрім того, підсудний проник на територію сусідського подвір'я незаконно. Бо ж, як додають у вироку, будівельним молотком він і пошкодив замок на воротах. Цим він порушив встановлене Конституцією України право потерпілого на недоторканість його володіння.

За таких обставин суд визнав обвинуваченого винним у жорстокому поводженні з тваринами та незаконному проникненні у домоволодіння. Чоловік свою провину визнав повністю та, додають у суді, щиро розкаявся і попросив суворо не карати.

Під час розгляду справи суд встановив, що чоловік перебував на стаціонарному лікуванні у Волинській психіатричній лікарні. Там йому діагностували «Розлад адаптації, змішану тривожно-депресивну реакцію». Відповідно до висновку експерта, симптоми цього розладу виявлялися у підсудного під час вживання алкоголю і в той же період, коли він вчинив правопорушення.

Врахувавши усі обставини, суд визнав чоловіка винним і призначив йому п'ять років позбавлення волі. Але на підставі ст.ст. 75, 76 КК України йому призначили три роки іспитового строку. Якщо за цей час він не вчинить жодного кримінального правопорушення, то його звільнять від відбування покарання.

Нагадаємо: у селі Гірка Полонка, що під Луцьком, місцевого чоловіка Олега Пасюка звинуватили у живодерстві, мовляв, міняє собак на пляшку горілки й мордує їх голодом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
24 квітня 2024
17:09
22 квітня 2024
21 квітня 2024
13:25
18 квітня 2024
17 квітня 2024
16 квітня 2024