Поділитись:

З Центрального парку Луцька хочуть прибрати «Бригантину» (фото)

Автор: Максим Косюр |
Середа, 14 лютого 2024, 14:17
З Центрального парку Луцька хочуть прибрати «Бригантину» (фото)

У Луцьку заговорили про демонтаж кафе «Бригантина», що знаходиться у Центральному парку імені Лесі Українки.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради у середу, 14 лютого.

Під час розгляду питання про роботу комунального підприємства «Парки і сквери» Олег Чернецький поцікавився долею «Бригантини», бо вона вже не один рік «муляє око» як самому члену виконкому, так і лучанам.

«Що з тим корабликом? Яка доля, які процеси? Бо зараз ми маємо там негарну споруду, яка муляє око і треба щось з цим робити та шукати, як підійти до цього питання», – каже Чернецький.

Олег ЧернецькийОлег Чернецький

Очільниця юридичного департаменту Наталія Юрченко розповіла, що вони неодноразово зверталися у правоохоронні органи щодо цього. Проте завжди отримували відписки, мовляв, це приватний об'єкт нерухомості.

«Це об'єкт зареєстрований як об'єкт нерухомості. У свій час як об'єкт нерухомості його зареєстрували рішенням суду. Ми звертались у прокуратуру, але вони нічого не відкривали. Звертались і в інші органи, але всі відписують, що це приватна власність. Звертались і до власника, щоб викупити для суспільних потреб. Від нього реакції ми не отримали», – відповіла Юрченко.

Наталія ЮрченкоНаталія Юрченко

Під час засідання також повідомили, що це майно перебуває під заставою у банку, тому навіть викупити його для суспільних потреб поки не можна.

Члени виконкому заявили, що працюють над цим питанням та шукатимуть варіанти, як можна її звідти забрати. Зауважимо, за варіант реконструкції «Бригантини» говорили, але вирішили, що це недоцільно.

З Центрального парку Луцька хочуть прибрати «Бригантину» (фото)

З Центрального парку Луцька хочуть прибрати «Бригантину» (фото)

Нагадаємо: занедбане кафе «Бригантина» продовжує повільно руйнуватися у Центральному парку Луцька. У січні 2022 року місто демонтувало міст, який вів до судна. А наприкінці жовтня 2022-го на сесії Луцькради знову порушили питання про те, чи може «Бригантина» і далі залишатися у парку.

Власником цього майна є приватне підприємство «Діва». Майно цього приватного підприємства знаходиться в іпотеці. На нього накладено арешт постановою відділу Державної виконавчої служби Луцького міського управління юстиції. З 90-х років «Бригантина» у парку належить бізнесмену, колишньому депутату Луцькради Дмитру Москвичу. У розмові з нашими журналістами він запевняв, що на вимогу міськради привів судно до ладу, і вже готовий був відновлювати роботу закладу, коли міст через канал демонтували.

З того часу судно так і продовжує руйнуватися у каналі Центрального парку Луцька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
14 лютого 2024
17 січня 2024
12 серпня 2023
23 квітня 2023
16 січня 2023
09:00
19 жовтня 2022
28 червня 2022
22:20
18 травня 2022
15 квітня 2022
05 квітня 2022