Поділитись:

У Донецькому університеті розповіли, чи буде об'єднання з Луцьким НТУ

Середа, 14 лютого 2024, 16:45
У Донецькому університеті розповіли, чи буде об'єднання з Луцьким НТУ

Інформація про заплановане приєднання Донецького національного технічного університету до Луцького національного технічного університету не відповідає дійсності.

Про це заявив в. о. ректора ДВНЗ ДонНТУ Ярослав Ляшок.

Декілька днів у пресі та соцмережах з посиланням на презентацію, яка була представлена на засіданні ГО «Спілка ректорів закладів вищої освіти» за участі керівників МОН, поширюється інформація про начебто заплановане приєднання Донецького національного технічного університету до Луцького національного технічного університету.

«Ця інформація не відповідає дійсності. На сьогоднішній день, за словами генерального директора директорату фахової передвищої, вищої освіти Олега Шарова, не існує жодних проєктів рішень з цього приводу, і таке питання навіть не розглядалось», – зазначив Ярослав Ляшок.

З його слів, Донецький національний технічний університет є двічі переміщеним навчальним закладом – в 2014 році до міста Красноармійськ (нині Покровськ) і в 2022 році до міста Луцька. До того ж університет є єдиним у Покровську, населення якого складає близько 60 тис. осіб. Відповідно до оприлюднених критеріїв, переміщені у 2022 році заклади вищої освіти та такі, що є містоутворюючими (заклади вищої освіти, що є єдиними у містах із чисельністю населення до 100 тис.) не підлягають реорганізації.

Керівник вишу пояснив, що Покровськ не є окупованим містом. Там продовжує працювати невелика господарча група, яка підтримує майновий комплекс у належному стані. В місті постійно присутні представники адміністрації університету, які здійснюють комунікацію з місцевою владою і вирішують поточні питання. Значна частина науково-педагогічних працівників та студентів ДонНТУ перебувають на підконтрольній Уряду України території Донецької області, зокрема – в Покровському районі.

«На сьогоднішній день в Луцьку працюють лише адміністративні служби університету: ректорат, деканати, бухгалтерія, планово-фінансовий, навчальний, навчально-методичний відділи, обчислювально-інформаційний центр, відділ кадрів, інститут післядипломної освіти тощо – майже 60 працівників, – зауважив в. о. ректора ДВНЗ ДонНТУ Ярослав Ляшок. – Ми щиро вдячні колегам з ЛНТУ за створені умови і просто за гостинність. Попри складні умови сьогодення, університет впевнено рухається вперед. Віримо в перемогу і працюємо задля перемоги! Сподіваємось на скоріше повернення на Донеччину!»

Нагадаємо: протягом останніх років в Україні скорочується кількість випускників шкіл, тому МОН планує зменшення або укрупнення закладів вищої освіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів