Поділитись:

Щоб не злипались макарони – поради, які має знати кожен

П'ятниця, 16 лютого 2024, 04:08
Щоб не злипались макарони – поради, які має знати кожен

Макарони – це легка у приготуванні страва, тому не дивно, що їх часто готують на обід чи вечерю. Попри свою поширеність, багато людей варять макарони з помилками, через що вони злипаються. 

Як пише real simple, щоб паста завжди була ідеальною, не треба мати якихось особливих навичок. Достатньо дотримуватися певних порад при приготуванні, – передає УНІАН.

Зокрема, завжди використовуйте велику каструлю і багато води. На пів кілограма макаронів, вам знадобиться чотири літри води. Якщо ви використовуєте занадто мало води та занадто мало місця, локшина не матиме місця, щоб відокремитися одна від одної для належного приготування, а рідина стане занадто крохмалистою, що призведе до утворення грудок.

Завжди чекайте, щоб вода почала сильно кипіти. Це прискорить їхнє приготування і покращить якість - чим довго макарони вбиратимуть воду, тим більше перетворюватимуть на кашу.

Щедро посоліть воду для пасти. Це може допомогти утримати крохмаль у макаронах від гелеутворення, зменшуючи ризик прилипання макаронних виробів. На кожен літр води треба додавати 1 столову ложку солі.

При приготуванні треба часто помішувати макарони. Це допомагає локшині рухатися та розбиває липкі плями, перш ніж вони стануть грудочками. Часто перемішувати треба у перші дві хвилини приготування. Потім це треба буде зробити ще один-два рази. Також в жодному разі не додавайте вершкове масло та олію, хоча це й часто радять робити.

Готуйте макарони стільки часу, скільки вказано на упаковці. Найкращий спосіб перевірити готовність макаронних виробів – це відкусити локшину. Крім того, не залишайте їх надовго у друшляку в очікуванні соусу.

Також краще не промивати макарони. Хоча це може видалити крохмаль, який робить їх липкими, це також охолоджує макарони та ускладнює прилипання до них соусу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів