Поділитись:

Яка ситуація на «Ягодині»: фури, водії, протест (фото)

П'ятниця, 16 лютого 2024, 10:15
Яка ситуація на «Ягодині»: фури, водії, протест (фото)

Акція протесту українських перевізників на пункті пропуску «Ягодин» триває.

Всю ніч учасники акції зупиняли автомобілі, які в'їжджають до України із Польщі й спілкувалися, як з українськими, так і з польськими водіями.

Наразі протестувальники зафіксували найдовший час очікування проходження кордону українським водієм, який склав 8 діб.

Як стверджують активісти, поліція дотрималася своєї обіцянки й вночі не дозволяла подальший рух Україною польським вантажівкам із водіями, які не мають дозволу на рух під час дії комендантської години.

При цьому акція протесту почала впливати й на польських активістів по ту сторону кордону, адже за твердженням українських водіїв, які вже в'їхали в Україну, польські мітингарі виявили факт об'їзду загальної черги й розвернули їх у кінець. Втім, як заявив голова ГО «Перевізники західного регіону» в ефірі телемарафону, що така реакція польських протестувальників лише для того, щоб не дати можливості українським учасникам акції зафіксувати факти об'їзду. Тим не менше, в ніч на 16 лютого все ж було зупинено один польський автомобіль, який об'їхав загальну чергу.

 

Також за словами активістів, досі не припинилися факти об'їзду із супроводом польської поліції бензовозів на польській реєстрації поза чергою під самісінький в'їзд до пункту пропуску Дорогуськ. Водночас українських водії бензовозів досі проводять у черзі близько тижня, перш ніж перетнути кордон.

Окрім того, залишаються факти нападу на українські вантажівки польськими протестувальниками. Українські водії скаржаться, що польські активісти продовжують нахабно зупиняти їхні машини, зривати пломби із причепів та порсатися у вантажі, мовляв "такі імпортні товари не потрібні українцям".

Наразі акція протесту «Україна=Польща» триває до повного вирішення свавілля польських протестувальників на кордоні з Україною.

Яка ситуація на «Ягодині»: фури, водії, протест (фото)Яка ситуація на «Ягодині»: фури, водії, протест (фото)Яка ситуація на «Ягодині»: фури, водії, протест (фото)Яка ситуація на «Ягодині»: фури, водії, протест (фото)Яка ситуація на «Ягодині»: фури, водії, протест (фото)Яка ситуація на «Ягодині»: фури, водії, протест (фото) 

Нагадаємо: 15 лютого вранці колона українських перевізників вирушила до «Ягодина».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів