Поділитись:

Наша задача – поставити жирнючу і переможну крапку у цій війні, – волинський викладач, який став військовим журналістом

П'ятниця, 16 лютого 2024, 16:50
Наша задача – поставити жирнючу і переможну крапку у цій війні, – волинський викладач, який став військовим журналістом

Сергій Хомінський – начальник служби зв'язків з громадськістю 100-ї окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ.– 

До повномасштабного вторгнення Сергій був журналістом та викладачем журналістських предметів у вузі. Проте велика війна внесла свої корективи: після нападу рашистів на Україну офіцер змінив свій цивільний одяг на військову форму і відправився захищати свою країну.

Чому інформаційний аспект є не менш важливим за бойову роботу підрозділів на війні з окупантом, чим займаються в армії прес-офіцери і чому Україна має перемогти? Про все це Сергій Хомінський розповів у сюжеті від Регіонального управління Сил територіальної оборони «Захід»з нагоди Дня військового журналіста.

За словами Сергія Хомінського, пресофіцер – це помічник командира в питаннях, які стосуються інформаційного простору: відстежити негативні тенденції, проаналізувати, на що слід звернути увагу, вжити якихось заходів.

«В армію я прийшов з цивільного життя, де був журналістом. Закінчував свого часу інститут журналістики – бакалаврат, магістратуру, аспірантуру. Займався практичною журналістикою, окрім того викладав в університеті журналістські дисципліни студентам.

Я розумію, що, щоб сторінка бригади була цікавою, там має бути менше якогось офіціозу, якихось таких речей «для галочки», а має бути цікавий контент.

За великим рахунком, кожна людина, яка служить у нашій бригаді, і кожен підрозділ є цікавими. 

Головне – не вміння писати, а вміння бачити: якусь ситуацію, якусь людину і зробити  цього якусь портретну замальовку чи невеличний репортаж. Я загорівся ідеєю бути начальником служби зв'язків з громадськістю і, скажу відверто, не шкодую про це.», – каже Сергій.

Пресофіцер вважає, що у його роботі мова йде не про цензуру, а про бажання не нашкодити.

«Ми зобов'язані перемогти, тому що іншого шансу на це не буде. Ми не починали цю війну і нам нема чим собі дорікнути. Нам її нав'язали, прийшли на нашу землю. Наша задача її завершити і поставити в ній жирнючу, беззаперечну і переможну крапку», – переконаний військовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів