Поділитись:

Росія націоналізувала колишню Липецьку кондитерську фабрику Roshen

Понеділок, 19 лютого 2024, 17:29
Росія націоналізувала колишню Липецьку кондитерську фабрику Roshen

Жовтневий районний суд Липецька стягнув у власність Росії акції колишньої Липецької кондитерської фабрики Roshen та статутний капітал у торговому підприємстві ТОВ «Рошен».

Про це повідомила Liga.net з посиланням на судову систему Липецької області.

Цим же рішенням суд заборонив засновнику Roshen Петру Порошенку, його сину Олексію Порошенку та колишньому директору Липецької кондитерської фабрики Олегу Казакову діяльність на території РФ.

Рішення суду в адміністративній справі «звернуто до негайного виконання», але може бути оскаржене.

Довідково:
Петро Порошенко володів бізнесом у Росії до 2014 року, але після початку агресії Росія заарештувала фабрику та не дозволила продати. Тому, як казав Порошенко, менеджмент Roshen «ухвалив соломонове рішення: просто взяв і закрив підприємство» у 2017 році.
Частину обладнання вдалося перевезти до України. А перед самим закриттям підприємства змогли вивести $72 млн дивідендів.
З 2014 року Липецька фабрика не отримувала фінансування з України, а її доходи не враховувалися в загальному обороті Roshen.
За словами керуючого партнера Roshen В'ячеслава Москалевського, Петро Порошенко відійшов від операційної діяльності корпорації ще у 2003 році, коли серйозно захопився політикою.
На початку 2016 року Порошенко заявив про передання своєї частки Roshen у так званий сліпий траст під управлінням міжнародної банківської групи Rothschild & Co.
До складу Roshen входять українські фабрики (Київська, Кременчуцька, Бориспільська та два виробничі майданчики у Вінниці), Клайпедська кондитерська фабрика у Литві, Bonbonetti Choco Kft в Угорщині, а також Вінницький молочний завод.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів