Поділитись:

🤬 Польські фермери перекрили залізницю та висипали зерно з вагону

Вівторок, 20 лютого 2024, 12:01
🤬 Польські фермери перекрили залізницю та висипали зерно з вагону

Вранці 20 лютого польські протестувальники посилили протести поблизу ПП «Медика-Шегині». Фермери перекрили залізницю. А крім того розсипали збіжжя з вантажного вагону на колії.

Про це з місця події повідомила кореспондентка Суспільного.

«Це реакція на наплив збіжжя з України. Це дуже погано. Люди в розпачі і не можуть стриматись. Ніхто цього не контролює: ні польська влада, ні українська», – каже співорганізатор протесту польських фермерів Роман Кондрув.

За його словами, протестувальники висипають збіжжя «через емоції».

«Не маємо впливу на людей, вони не можуть витримати і висипають. Ми є банкротами, бо все звозять з України неконтрольовано», – додає співорганізатор протесту.

🤬 Польські фермери перекрили залізницю та висипали зерно з вагону 

Раніше на сайті NSZZ RI «Solidarność» анонсували, що акція протесту триватиме щонайменше до 10 березня.

«20 лютого у межах 30-денного загального страйку фермерів ми оголошуємо, що всі акції протесту будуть зосереджені на повній блокаді всіх прикордонних переходів між Польщею та Україною», – йдеться у повідомленні.

 

Нагадаємо: станом на 19 лютого на кордоні з Польщею у чергах стояли майже 3000 вантажівок. Польські фермери-протестувальники продовжують обмежувати рух для вантажівок автодорогами, які ведуть через пункти пропуску «Дорогуськ – Ягодин», «Гребенне – Рава-Руська», «Медика – Шегині», «Зосин – Устилуг», «Долгобичув – Угринів» та «Корчова – Краківець».

18 лютого у пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ» польські фермери повністю заблокували рух вантажівок у двох напрямках, не пропускають навіть швидкопсувні, небезпечні та гуманітарні вантажі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів