Поділитись:

У військових вишах України курсантів навчатимуть спеціалісти зі США

Вівторок, 20 лютого 2024, 20:47
У військових вишах України курсантів навчатимуть спеціалісти зі США

Заступниця міністра оборони Наталія Калмикова заявила, що в Україні вже сьогодні у військових вишах необхідно навчати майбутніх сержантів та офіцерів, згідно зі стандартами Сполучених Штатів.

Про це посадовиця сказала під час зустрічі з представниками американської компанії Sonata, – пише Суспільне.

За словами Калмикової, водночас «дуже важливо змінювати військову культуру, адже від неї залежить майбутнє української армії».

«Переконана, що масштабні навчання в Україні за допомогою спеціалістів США дозволять вирішити багато актуальних проблем в українському війську. Вдячна нашим американським друзям за готовність взаємодіяти, передавати свій досвід та знання», — підкреслила заступниця глави МО.

У відомстві зазначили, компанія Sonata надає західну військову експертизу, консалтинг та матеріальну допомогу Україні. Цей процес відбувається в координації з Ukrainian Freedom Fund та Генштабом ЗСУ.

«Також у межах пілотного проєкту в одному з українських навчальних центрів впровадять інструменти оцінки, що використовуються у Сполучених Штатах. Метою тестування стане виявлення потенційних лідерів, які згодом зможуть стати сержантами», — додали у міністерстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів