Поділитись:

Важить 200 кг: знайшли найбільшу у світі змію (відео)

Четвер, 22 лютого 2024, 01:37
Важить 200 кг: знайшли найбільшу у світі змію (відео)

Найбільша змія у світі була знайдена в глибинах тропічного лісу Амазонки. 

Про це пише The Sun, – передає ТСН.

Вона важить колосальні 200 кг, має довжину 8 метрів та голову розміром з людську. Цю північну зелену анаконду знайшов телеведучий, професор Фрік Вонк у віддаленій Бразилії.

Змія набагато більша за попередній найбільший відомий вид – сітчастого пітона, довжина якого складає в середньому шість метрів.

Досі в Амазонці було виявлено лише один вид зеленої анаконди, також званий гігантською анакондою. Північна зелена анаконда була опублікована у дослідженні у науковому журналі Diversity.

Нідерландський біолог, 40-річний професор Вонк був знятий на відео, плаваючи поряд із величезною анакондою.

Він сказав: «Разом із 14 іншими вченими з дев'яти країн ми виявили найбільший вид змій у світі – зелену анаконду. Як ми всі знаємо з фільмів та розповідей, гігантські змії — це насправді два різні види. Зелені анаконди, що мешкають на півночі свого ареалу в Південній Америці, мабуть, належать до зовсім іншого виду. Хоча на перший погляд вони мають майже однаковий вигляд, генетична різниця між ними становить величезні 5,5%. Для порівняння: люди та шимпанзе генетично відрізняються одне від одного всього на 2%».

Професор Вонк додав: «Ми дали новому виду латинську назву Eunectes akayima, північна зелена анаконда. Слово «akayima» походить із декількох мов корінних народів північної частини Південної Америки і означає «велика змія». На відео ви можете побачити найбільшу анаконду, яку я коли-небудь бачив: товщиною з автомобільну шину, довжиною 8 метрів і вагою понад 200 кг та головою розміром з мою голову».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів