Поділитись:

Де на Волині найактивніше об'єднуються громади

Четвер, 30 березня 2017, 14:03
Де на Волині найактивніше об'єднуються громади

Найактивніше процес утворення об'єднаних територіальних громад відбувається у Ковельському районі.

Про це зазначив заступник очільника ВОДА Сергій Кошарук, – повідомляє ПроКовель.

Наразі їх уже утворено 5, а 30 квітня буде вирішена доля ще однієї – Колодяжненської, де на цей день оголошені вибори. Таким чином, зі слів голови Ковельської РДА Віктора Козака, в районі лише 7 сільських рад не визначилися, що їм робити далі, три з яких мають гарні перспективи приєднатися до сусідніх новостворених громад.

На території Володимир-Волинського, Ратнівського та Іваничівськиго районів також активно ведеться робота щодо утворення таких громад і всі вони об'єднуються лише в межах сільських, селищних рад, – про це говорив координатор Центру розвитку місцевого самоврядування в рамках програми U-LEAD Анатолій Пархом'юк.

Він повністю розвіяв міф, що прилеглі до міст обласного значення села можуть до них вільно приєднатися. Анатолій Пархом'юк зауважив, що міста обласного значення, як, приміром, Ковель, – це вже є об'єднана громада, яка задля вирішення своїх можливих проблем соціального та економічного розвитку може, так би мовити, об'єднатися із суміжними громадами на основі муніципальної співпраці або партнерських відносин. І натякнув, що подібний механізм міг би запрацювати між Ковельською громадою та Білашівською сільською радою, яка ще не визначилася, як їй буди далі. Проте до такої співпраці, зі слів присутніх представників із облдержадміністрації, ковельська влада наразі не вдається.

Надрукувати
мітки:
коментарів
17:09
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09