Поділитись:

Провідні волинські компанії взяли участь в міжнародній конференції (фото)

Четвер, 30 березня 2017, 16:23

У Луцькому НТУ відбулась міжнародна конференція "Якість та безпечність товарів".

Організували конференцію кафедра товарознавства та експертизи в митній справі факультету бізнесу та машинобудівний факультет, – повідомляється на сайті вузу.

Конференція об'єднала не лише більше ста українських та іноземних дослідників, а й представників провідних волинських компаній. Так, учасниками дискусій та продовольчої виставки стали такі підприємства, як ТзОВ "Забіяка", корпорація "Тигрес", ПрАТ "Волиньхолдінг" (ТМ "Торчин"), продовольча кампанія "Заграва" (ТМ "Makarella"), ТзОВ "Західторгхліб" (ТМ "Кічкарівка") ПАТ "ВГП" (ТМ "RUTA").

Ректор Луцького НТУ Петро Савчук розповів, що якісні товари роблять країну конкурентоспроможною і закликав підтримувати українського виробника.

Ідейний натхненник конференції – декан факультету бізнесу Надія Хвищун зазначила, що цьогорічну, четверту зустріч вони вперше проводять на міжнародному рівні.

Питання сучасних харчових технологій було обговорені у двох секціях, які включили погляд практиків та експертів і погляд молодих науковців Луцького НТУ та ВНЗ із різних куточків України.

Виробники ознайомили учасників з досвідом упровадження систем якості, прагненням до європейських стандартів, сертифікацією продукції, реалізацію українського законодавства. Крім цього, запросили студентів на екскурсії та практику з можливим подальшим працевлаштуванням.

Доповіді молодих вчених стосувалися якості та безпечності дитячого одягу, газованих та алкогольних напоїв, полуниці тощо, а також – дослідження проблем та перспектив міжнародних стандартів в Україні.


Надрукувати
мітки:
коментарів