Поділитись:

Повістки чи листівки? У центрі Луцька – палатка з військовими (відео)

Понеділок, 26 лютого 2024, 11:50
Повістки чи листівки? У центрі Луцька – палатка з військовими (відео)

У Луцьку працює рекрутинговий центр, де шукають людей на передову. Треба і стрільці, і водії, і кухарі. Військові кажуть, долучатися можуть і жінки.

Про це йдеться у сюжеті 12 каналу.

На Театральному майдані у центрі міста агітують вступати до лав 100-ї окремої бригади територіальної оборони. Там роздають листівки та допомагають обрати посаду.

«Вона не роздає повістки, а роздає запрошення, флаєри, де ми запрошуємо познайомитися з можливостями служби у нашій бригаді. Де йому допоможуть обрати по його фаху та знанням ту військову спеціальність, де він буде себе впевнено почувати під час служби у Збройних силах», – каже начальник групи комунікації 100-ї окремої бригади, майор Костянтин Байчук.

Костянтин БайчукКостянтин Байчук

100-та бригада збільшується, росте кількість підрозділів, тому й чисельність особового складу треба примножувати.

«Наша бригада одна з небагатьох, кому вдалось зберегти основний особовий склад, який склався у перші дні й тижні великої війни, переважно з вмотивованих добровольців, які самі пішли в ТЦК», – додає Байчук.

Втім поранених та ветеранів теж є і їх теж треба замінювати. Роздає листівки й військовий Микола. Лучанин з першого дня повномасштабного вторгнення пішов в армію добровольцем. У квітні 2023 року отримав поранення, тому зараз – у резервній роті.

«В мене старший син в Житомирі у війсковому інституті навчається. Тому це було таке рішення, більше переймався за нього, ніж за себе. Це є обов'язок кожного громадянина України – стати на захист держави», – каже воїн.

МиколаМикола

Айтішники, зв'язківці, стрільці, гранатометники, водії, механіки – у рекрутинговому центрі запевняють, що посаду можна обрати будь-яку. Долучатися можуть і жінки – бути як медиками, кухарями, так і стрільцями. Тому закликають не чекати авральної мобілізації, а самому подаватися до лав Збройних сил України.

Листівки з рук військових люди брали охоче, але зупинялися поговорити далеко не всі. У Луцьку, окрім роботи рекрутингового намету, який працює в місцях масового скупчення людей, планують відкрити навчальний центр, де кожен охочий зможе ознайомитися зі зброєю, що працює на передовій.

Нагадаємо: волинська 100-та бригада, яка за рік не віддала ворогу жодну зі своїх позицій, кличе на службу у зв'язку зі збільшенням кількості особового складу та переформатуванням. Кампанія охоплюватиме багато напрямків. Основний посил цих заходів – «Йди до своїх».

Окрім того, під час брифінгу 19 лютого військові розповіли про відкриття освітньо-навчального центру, де не даватимуть повісток.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
09:59