Поділитись:

Коли в Україні запрацюють польські консульства?

П'ятниця, 31 березня 2017, 09:16

Генконсульства Польщі в Україні, роботу яких тимчасово було припинено після інциденту в Луцьку, почнуть функціонувати після гарантування їм безпеки з боку української держави.

Про це заявив у четвер глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський, – повідомляє Укрінформ.

"Консульства відкриються тоді, коли ми будемо впевнені, що їм буде гарантовано безпеку", – заявив Ващиковський.

Він додав, що гарантувати безпеку польським консульським установам має українська держава.

Глава польського зовнішньополітичного відомства також підкреслив, що Польща рішуче налаштована зміцнити охорону дипломатично-консульських установ в Україні завдяки направленню туди додаткових працівників охорони.

"Лише тоді, коли ми будемо переконані, що як ми, так і українська сторона, зробили усе можливе, аби гарантувати безпеку нашим представництвам, ми відновимо нормальне функціонування цих установ", – наголосив Ващиковський.

Глава польської дипломатії підкреслив: про те, що трапилося у Луцьку, можна буде сказати лише після проведення слідства.

"Сьогодні ми знаємо, яким чином скоєно цей напад, знаємо, яка це була зброя, знаємо з якої відстані, але очікуємо, що наступною відповіддю на це буде: хто це зробив і чому?" – наголосив Ващиковський.

У Генконсульстві Польщі в Луцьку сказали, куди звертатися, якщо виникли невідкладні питання. А також відомо, як отримати візу, коли консульства не працюють.

Нагадаємо: 29 березня у будівлі Генерального консульства Польщі в Луцьку стався вибух. Правоохоронні органи ідентифікують нічний обстріл як теракт. Служба безпеки України пропонує винагороду 25 тисяч гривень за інформацію про вибухи у Генеральному Консульстві Польщі у Луцьку.

Надрукувати
мітки:
коментарів